Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Kako odabrati kolica za dijete?

Dječja kolica jedan su od osnovnih dijelova opreme za svako novorođenče, bebu i dijete. Odabir najprikladnijih kolica, s današnjom izuzetno širokom ponudom, može biti pravi izazov za roditelje. Da bismo vam olakšali izbor kolica, pripremili smo savjete i ključne značajke na koje trebate paziti ako želite da kolica odgovaraju potrebama i željama vaše obitelji. 

 

Osnova dječjih kolica je konstrukcija, košara i sportsko sjedalo

Košaru koristimo za dijete od rođenja. Zbog horizontalnog (polegnutog) položaja košare, djetetu je omogućeno spavanje u položaju koji je važan za zdrav i pravilan razvoj kralježnice novorođenčadi.


U dobi od šest mjeseci, kada dijete postane aktivno i nauči sjediti, vrijeme je da zamijenite košaru sa sportskim sjedalom. Opremljeno sigurnosnim pojasom i učvršćivanjem od 5 točaka, sjedalo osigurava da dijete ne 'pobjegne' iz kolica, dok djetetu omogućava promatranje i sigurno istraživanje okoline.

Provjerite našu ponudu kolica s košarom

lupo_comfort.jpg

Moderna kolica imaju mogućnost učvršćivanja autosjedalice grupe 0+ uz odgovarajuće adaptere. Na taj način možete jednostavno postaviti autosjedalicu na kolica, ali samo na kraće vrijeme. Autosjedalica grupe 0+ nije namijenjena višesatnim šetnjama i ne zamjenjuje udobnost košare. Autosjedalice grupe 0+ dolaze u kompletu s kolicima ili se kupuju odvojeno. U tom slučaju obratite pozornost da li je autosjedalica kompatibilna s konstrukcijom kolica.

Provjerite naš asortiman kolica s autosjedalicama, sportskim sjedalom i košarom

howto3v1.jpg

Odabrana dječja kolica trebaju biti funkcionalna i kvalitetna. Kada razmišljate o upotrebi kolica u vašoj svakodnevici, pokušajte biti što realniji i prilagodite izbor svom načinu života. Ne zaboravite da u kolicima vozite svoje najveće blago, stoga nemojte kompromitirati kvalitetu. Dijete će u kolicima provesti puno vremena u vašim zajedničkim šetnjama, zato je važno odabrati kolica koja pružaju najviše udobnosti djetetu, a istovremeno su praktična roditeljima

Na prvi pogled kolica se razlikuju po dizajnu i boji, ali njihova kvaliteta prvenstveno se odnosi na način sklapanja, težinu, kotače i amortizere:

Način sklapanja: svaka kolica imaju vlastitu metodu sklapanja. Prije kupnje provjerite može li se konstrukcija sklopiti sa sportskim dijelom. Tako ćete znati koliki prostor zauzimaju kolica kada ih prevozite u automobilu ili kada ih spremate kod kuće.
Težina: ovisi o konstrukciji kolica. Što je konstrukcija robusnija, to više utječe na težinu kolica.
Kotači: prednost kolica s tri kotača je njihovo lako rukovanje, a kolica s četiri kotača karakterizira stabilnost. Klasični kotači na napuhavanje pružaju sigurniju vožnju, ali su teži od kotača načinjenih od umjetne mase.
Amortizeri: suvremenija kolica imaju amortizere. Amortizacija pridonosi udobnoj i glatkoj vožnji te odlično zamjenjuje kotače koji se napuhuju.

Ako namjeravate provesti većinu svog vremena s djetetom u kolicima; u šetnjama po asfaltnim površinama i u urbanom okruženju, tada odaberite lakša kolica s manjim kotačima. Oni koji često voze kolica po makadamu ili šumskim stazama, odabrat će robusnija kolica s velikim kotačima kako bi olakšali vožnju po neravnim površinama. 

Zahvaljujući današnjoj širokoj ponudi, ne morate odlučiti isključivo između urbanih ili terenskih kolica. Uzmite dovoljno vremena za razmišljanje. Posjetite trgovinu Baby Center i isprobajte različite modele kolica. Iskustvo i savjeti drugih roditelja dobrodošli su, ali ne zaboravite na iskustvo prodajnog osoblja koje će vam svojim savjetima i iskustvom rado pomoći odabrati idealna kolica baš za vas. 

Kišobran kolica su posebna kategorija kolica, čija je glavna značajka da su vrlo kompaktna, lagana i praktična. Mogu se koristiti na putovanju, kao druga kolica ili kao dodatna kolica.

Pogledajte našu ponudu kišobran kolica.

howtomarela.jpg