Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

A u što ćete se vi maskirati?

Osim rođendana, božićnih i novogodišnjih praznika, karneval je jedan od najpopularnijih dana u dječjem svijetu. U to vrijeme, naši najmlađi užive se u uloge i potaknu svoju maštu na nove uloge. Liječnik, vatrogasac, dimnjačar, medo, Pipi duga čarapa, Crvenkapica, slonić ili klaun? Djeca neka sama odaberu masku koju najviše žele i koja ih veseli.

pust1-1100x575.jpg

Karnevalski kostimi

Za njih je veliki doživljaj kada na dan ili dva stave maske i pretvore se u svoje omiljene junake iz filma, crtića ili životinjskog svijeta! Kostimi u različitim veličinama pružaju beskrajne mogućnosti djeci svih dobi, a posebno ljupki znaju biti oni najmlađi članovi obitelji. Tko se ne bi raznježio na psića ili medvjedića?

Kod odabira kostima imajte na umu gdje će dijete kostim nositi. Ako idete iznenaditi baku i djeda, znate kako se obući ispod kostima. Ako ipak idete vani, pobrinite se da djetetu u kostimu ne bude hladno. Ako će kostim nositi u vrtić, obratite pažnju na to da dijete može kostim samo obući ili skinuti, uz malu pomoć odgajateljica. Znate i sami, kada obučete djetetu kostim od 12 dijelova, vrlo često ćete upravo tada čuti: „Moram ići na WC...“ Zato su za vrtić prigodni jednostavniji jednodijelni ili dvodijelni kostimi. Kostimi s kapuljačom odlični su za hladne dane, umjesto kape.

pust2-1100x575.jpg

Karnevalski dodaci

Ponekad je uz masku dovoljan samo odabir pokojeg dodatka i vaše dijete u času postaje zanimljivi lik. Perika u različitim bojama i dužinama, raznobojni sprejevi za kosu, rajf s ušima ili ticalima, dodaci za pirata, policajca, kauboja, klauna, princezu ili životinju. Dodaci za karneval vrlo su zahvalni jer će ih dijete koristiti tokom cijele godine, a ne samo za vrijeme karnevala. Igra uloga jedna je od ključnih elemenata za razvoj djeteta, tako da je izbor karnevalskih dodataka od velike važnosti. Uostalom, zašto se i vi ne bi maskirali u policajca ili liječnika? Djeca će uživati u igri s vama, bez obzira na godišnje doba.

Karnevalska šminka

Za pravu masku, mamina šminka neće biti dovoljno dobra. Osim što vjerojatno neće imati sve boje, pokrivnost joj nije zadovoljavajuća, a često nije nit namijenjena osjetljivoj dječjoj koži. U trgovinama možete naći razne setove šminke za karneval u različitim kombinacijama boja, koji sadrže i potrebne dodatke za primjenu i nanošenje.

pust4-1100x575.jpg

Bojanje nježne dječje kože - što je dobro znati?

  • Maska koju želite nacrtati na licu, prvo nacrtajte na papiru. Skica će vam kod crtanja biti od velike pomoći.
  • Prije nanošenja boje na dječje lice, lice namažite blagom dječjom kremom za lice. Tako će kasnije biti lakše ukloniti šminku.
  • Za primjenu boje na većim površinama koristite spužvicu, a kod preciznijih poteza pomozite si četkicom.
  • Ako s istom četkicom ili spužvicom želite dodati različite boje, prije nanošenja druge boje uvijek ih isperite toplom vodom i sapunicom.
  • Mlađoj djeci ne nanosite šminku blizu očiju.
  • Kod skidanja šminke, prvo ju pobrišite maramicom, a zatim dovršite pomoću jastučića od vate uz pomoć kreme za lice.
  • Ako idete s djetetom na karneval, ponesite boje sa sobom, da možete popraviti masku ako će biti potrebno.

S obzirom da maskiranje mališana za roditelje može biti poseban izazov, za vas smo pripremili četiri ideje za maske. Slijedite upute i sigurno ćete uspjeti!

Kako našminkati vilu?
Kako našminkati Batmana?
Kako našminkati zečića?
Kako našminkati klauna?
Kako našminkati miša?
Kako našminkati miša?
Kako našminkati gusara?

hr_2017_01_31_karnevalska_bojanka_link.jpg

Karnevalska bojanka „Tko se skriva?“

Kliknite na sliku i ispišite našu posebnu karnevalsku bojanku „Tko se skriva“, koju će s veseljem obojiti svaki mališan. :)