Blog - Kolica MAST M4 na testu - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Kolica MAST M4 na testu

Kolica MAST M4 na testu


OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Mast

Model: M4

Tip: buggy/full-size kolica

Zemlja porijekla: Švicarska

Supermoći: težina svega 8 kg
S obzirom da se bliže ljepši dani, vjerujem da će šetnje biti omiljen oblik izlaska mnogim roditeljima i djeci. Zato sam odlučila testirati kolica koja pripadaju u kategoriju manji do srednji buggy, a idealna su za gradske neravnine, ali i za zahtjevnije terene.

Započnimo prvo s osnovnim karakteristikama, a zatim slijedi detaljna analiza svakog dijela zasebno.
Kolica dolaze sa sportskim sjedalom , koje gleda u smjeru vožnje, ali ima mogućnost da se umjesto sportskog sjedala stavi košara za novorođenče. Kad kažem košara, tada mislim na jako prostranu košaru koja bez problema može konkurirati košarama koje dolaze uz 2u1 kolica mnogo većih dimenzija.
 
TEHNIČKI PODACI
 
Težina: 8 kg
Nosivost: do 22 kg
Dimenzije sklopljenih kolica: 74 cm (v)x32 cm (d) x 53 cm
Dimenzije rasklopljenih kolica: 96-113 cm (v) x 79-96 cm (d) x 53 cm - razlog zašto je navedeno od-do, jer se ručka na kolicima može prilagoditi po visini
Kotači: promjer prednjih kotaca 17,8 cm, a stražnjih 26.7 cm, izrađeni od EVA pjene
Dužina sjedala: 96 cm
Širina sjedala: 32,5 cm
Dužina košare: 75 cm
Širina košare: 36 cm
Dubina košare: 24,5 cm
Ručka, prečka: imitacija koze
Boje: bež, dvobojna (crno siva), plava i crna
Krov me doista oduševio. Iskreno ne mogu se sjetiti niti jednog buggya ovih karakteristika, a da ima krov koji može zakloniti čitavo dijete (sve do prečke). Otvara se na 2 nivoa pomoću 2 zatvarača. Na krovu se nalazi peekaboo prozor, a kada se otvori ima magnetiće s kojima se prikači prema dolje, tako da se ne zatvara prilikom vožnje ili vjetra. Na poleđini je i velika mreža za ventilaciju koja se nalazi na poleđini i otvara se kad se naslon spusti, uz otvaranja zatvarača.

Materijal pruža zaštitu od sunca s faktorom ZF 50+.

Na poleđini se također nalazi džep za pohranu sitnica.
Ručka kad su u pitanju mali buggyi, često roditelji imaju problem s fiksnom ručkom. Ovdje je to izvedeno tako, da se uz pomoć gumbića sa svake strane, ručka podešava po visini i to sve do 113 cm. Naravno i za nas nešto niže, ručka se lako spusti.

Prečka može se otvoriti sa svake strane, a od istog materijala je kao i ručka. Vrlo lako se skida i stavlja.

Sjedalo je jako udobno sjedište, pozamašnih dimenzija, koje se uz pomoć trake namješta. Poleđina je čvrsta.

Konstrukcija je napravljena od aluminija, robusna, čvrsta, izdržljiva, a odaje dojam sportsko-elegantnog stila.

Kotači su uz krov, moj najdraži dio kolica. Naime, s obzirom da su kotači na ovom modelu veći od većine kotača na manjim i srednjim buggyma, svladali su sve terene (travu, asfalt, umjetnu travu, šljunak, zemljane puteve). Ipak ovo nisu off-road kolica, pa se ne preporučuje s njima po grbavim šumskim putevima, ali za takve terene manji i srednji buggy ni nisu izbor.
Kočnica je definitivno friendly za naše nožice, pogotovo kada su u sandala i japankama. Nožice i prstići će ostati u besprijekornom stanju.

Shopping košara je jednostavno WOW! Ok, patim na velike košare, jer volim duže šetnje, pa unutra trebaju stati i ruksak i igračke i veste...ili puno špeceraja.

Sklapanje je jednom rukom, klikom na ručki
Košara za novorođenče: iako nam ona nije vise bila potrebna, detaljno sam ju analizirala. Ovo nije umetak, mekana košara niti jedna od onih koju će bebica prerasti za 3 mj. Ovo je velika košara u koju se uspjela uvaliti moja četverogodišnjakinja. Ok, ona je unutra vozila svoju lutku, ali doista me iznenadila koliko je prostrana. Donji dio košare ima ventilaciju, kao i mrežica na poleđini krova koja je lako dostupna. Također ima mrežu koja se s prednje donje strane kolica može razvući i spojiti na krov i time dijete dobiva potpunu zaštitu od sunca. Sa strane naravno ostaje otvoreno, kako bi zrak nesmetano prolazio. Materijal i boja, te prečka na krovu su isti kao i na sportskom sjedalu.

Košara se instalira uz klik sa svake strane, a na košari su već ugrađeni nastavci za postavljanje na konstrukciju. Vrlo praktično. Košaru možete stavljati bez da je na njoj sportsko sjedalo (koje se također lako skida)
S obzirom da uvijek nađem i pokoju manu, našla sam je i ovdje. Jastučići na naramenicama se lako skidaju, pa morate biti malo oprezniji kod sklapanja kolica, da vam ne bi ispali. Slično kao kod Mast M2 modela. Ovo nije zabrinjavajuća mana, ali bolje spriječiti nego liječiti.

Zaključak: ako tražite mali gradski buggy, vrlo malih dimenzija kada se sklopi, te je namijenjen za isključivo gradske terene, tada možda ova kolica neće biti prvi odabir za vas.

No, ako tražite kolica manjih dimenzija, lagana, a koja imaju karakteristike kolica standardne veličine (kotači koji svladavaju i malo ozbiljnije neravnine), široko i prostrano sjedalo uz ogroman krov, ovo je savršen izbor za vas. Također, sve vise mama se odlučuje na varijantu da manje buggye koriste od rođenja, Mast M4 će pokriti i taj dio i to uz izrazito prostranu košaru.

by Snježana Klikić (FB grupa Savjeti i prodaja kolica, te opreme za kolica)