Blog - Prskanje vodom - vesela dječja igra! - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Prskanje vodom - vesela dječja igra!

Prskanje vodom - vesela dječja igra!

Nakon što je beba provede devet mjeseci okružena plodnom vodom u maternici, ne čudi da se u vodi osjeća ugodno i nakon rođenja. To samo treba biti poticaj da joj se omogući više vodene avanture.  

Rijetko se događa da dijete kroz prve mjesece života razvije strah od vode. To se može izbjeći redovitim održavanjem kontakta s vodom. Ako je moguće, dijete treba biti u doticaju s vodom nekoliko puta tjedno, navečer, prije sna. Uvjerite se da je voda dovoljno topla (provjerite laktom ili termometar) i nježno polegnite dijete u vodu.

Starija djeca će sigurno uživati u vodi ili u blizini vode uz svoje igračake za kupanje poput gumenih slikovnica ili igračka, a kada dosade igračke u kupanje se uključuju kape, čepovi, boce, čaše,...sve što im je na dohvat ruke. Roditelji moraju osigurati nesmetanu igru i pripaziti da se voda ne ohladi previše, te nikada ne smiju dijete ostaviti samo!


​​​​​​​Kada ste prvi put otišli na bazen?

Nema pravila. Pravo je vrijeme kada se osjećate na visini zadatka koji vas čeka, a znate da će vaše dijete u tome uživati. Neki roditelji će svoje dijete odvesti na bazen već s navrešenih mjesec dana života (čim zacijeli ranica na pupkovini), a drugi malo kasnije. Da bi se svi osjećali sigurno, preporučujemo upotrebu kolutova za plivanje za bebe i djecu. Fredov kolut čvrsto će stegnuti dijete i možete biti sigurni i opušteni, a istovremeno će djetetu omogućiti slobodu kretanja.

Tijekom ljeta, ne zaboravite na dodatnu zaštitu od sunca s kapom za zaštitu djetetove glave i kremom s visokim zaštitnim faktorom SPF50. Da bi prilikom kupanja izbjegli nepopularne situacije, koristite nepropusne pelene za kupanje koje su dostupne u različitim veličinama i materijalima (za jednokratnu ili višekratnu upotrebu). Tuširanje nakon korištenja bazena je obavezno, a djetetovu kožu možete dodatno hidratizirati hranjivim uljima.

Zabavno možete biti i u vlastitom vrtu

Uz zvuk vode u vlastitom vrtu odmor može početi. Za najmlađe odaberite mini bazen, među kojima su omiljeni oni s nadstrešnicu. Možete ih koristiti i u dnevnom boravku ako ga ispunite kuglicama. Nešto veća djeca će uživati u igru u velikom bazenu gdje će krenuti obiteljska zabava ili u druženje s prijateljima. Sve, naravno, ovisi o prostoru koji imate na raspolaganju. U igru dodajte tobogan koji se može spojiti s vodom i prskanje može početi! 

Ne postoji pravi ljetni odmor bez morskih zabava

Šum valova, pijeska i šljunka ... stvara ideju za idejom i igra nikada ne prestaje. Naravno, djecu u početku treba potaknuti na odlazak u vodu, gdje istražuju podvodni svijet, ali puno mogućnosti mogu pronaći i na obali, gdje mogu graditi dvorce od pijeska, igrati se s češerima ili crtati s kredama. Nakon zabavne igre uživati će u odmoru na ručniku i uživati u slatkom nektaru voćke. 

U suradnji s mamama, pripremili smo vam popis najvažnijih stvari koje morate imati u kovčegu prilikom odlaska djece na more:*- kolut ili narukvice za plivanje 

- naočale za plivanje ili maska s dihalicom za istraživanje svijeta pod vodom
- daska za plivanje, jastuk ili životinja za napuhavanje
- Prsluk za plivanje
- Zaštitna odjeća od neoprena
- Za male pelene za plivanje, a velike kupaći kostim za djevojčice i kupaće gaćice za dječake
- Odjeća i kapa s UV zaštitnim faktorom
- Cipele za vodu
- Igračke za igru (kantice, lopatice, modlice za pješčanik, sito... )
- Različita vozila (bicikl, tricikl, drveni bicikl, romobil, role ...)
- Sportska oprema (badminton, setovi za kuglanje, oprema za tenis, frizbi...)
- Pribor za crtanje (krede, olovke, bojice, flomasteri, papiri i kamenčići)
- Slikovnice i omiljeni plišani prijatelji
- Različite igre
- Ogrtači i ručnici
- Zaštitna krema SPF50
- Mlijeko za njegu kože ili ulje nakon sunčanja
- Prva pomoć (antibiotik sprej, flasteri, zavoji, sterilne gaze, ...)

* Popis je sastavljen prema preporuci majki s različitim životnim stilovima – svaka majka zna najbolje što njeno dijete zaista treba ili želi. 

​​​​​​​Prije svega, pobrinite se da bude zabavno :)


Ljetni praznici su idealno vrijeme kad možete provesti što više vremena sa svojim najmlađima. To su trenuci koje će vaša djeca pamtiti cijeli život. Smijte se s njima, neka vas potope pod vodom, gradite bazene od pijeska ispunjene vodom, bojite kredama i pecite najbolje čokoladne palačinke na svijetu. Idite na vožnju biciklom i vozite bez ruku, pojedite kuglicu sladoleda viš e nego što biste inače i budite budni do kasno u noć, istražujući zvjezdano nebo. Vratite se u vrijeme djetinjstva i zapitajte se što je tada vama najviše značilo i što vam najviše nedostaje. I ponudite njima. Zapamtite, najviše što možete dati svojoj djeci ste vi!