Blog - Važnost kretanja i u hladnim danima - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Važnost kretanja i u hladnim danima

Važnost kretanja i u hladnim danima


​​​​​​​Tijekom hladnijim mjeseci vrijeme najčešće provodimo u toplini doma. No, čim izađemo iz kuće ili stana i prošećemo po svježem zraku osjećamo se puno bolje, zar ne? Prohladni zimski dani donijeti će vam željeno osvježenje, ali i dobro raspoloženje! A i djeca će zasigurno bolje spavati nakon aktivnosti na svježem zraku, vjerujmo da ćete svi složiti da je to možda i najveći plus 😊


A što kad su kišni dani?


Mnogi izbjegavaju izlazak van tijekom kišnih dana. Uz kišobran i gumene čizmice, zabava je garantirana. Tko ne bi volio skakati po lokvicama? Odličan način kojim ćete stvoriti zajedničke uspomene s djetetom. 
​​​​​​​
​​​​​​​S druge strane, za suhe, ali prohladne dane izbor zabave na svježem zraku zaista je velik. Ponekad je najbolji odabir šetnja i ugodni razgovori. Svakako, ne zaboravite na toplu odjeću i obuću. 

​​​​​​
Koje vozilo odabrati?


Za najmlađe je tricikl  najbolji izbor. Ugodno sjedalo, sigurni remeni i teleskopska ručka kojom upravljaju roditelji osiguravaju ugodnu vožnju, slobodnu te mogućnost istraživanja okoline.

Za malo veću djecu, koja već sigurno koračaju, bicikli bez pedala najbolji su izbor. Zahvaljujući njima, steći će ravnotežu i stabilnost, a i bicikli bez pedala najbolji su preduvjet za samostalno vožnju biciklom. Naravno, tu su i romobili s 2 ili 3 kotača te bicikli s pedalama.Aktivna igra


Kada ste zadnji put zaigrali košarku, nogomet ili graničara? Zasigurno su vam već izašla sjećanja na zabavne trenutke u vašem djetinjstvu, a sada ih stvorite s vašom djecom. Možda vam se pridruže i susjedi iz ulice i svi zajedno provedete popodne u igri ili možda čak napravite turnir! Osim bezbroj predivnih uspomena, baš poput vožnje bicikla, tricikla ili romobila, aktivna igra s loptom pomaže razvoju motorike vaše djeteta! 

Bez obzira na prohladne dane, fizička aktivnost je poželjna i neophodna i djeci i roditeljima. I zato, odaberite idealan način aktivnosti i uživajte u svježem zraku i zajednički provedenom vremenu. 
Za kraj imamo još jedan prijedlog za vas, uslikajte fotografije, razvijte ih i uživajte u uspomenama na dohvat ruke.