Blog - Vodič za kupnju tenisica djeci - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Vodič za kupnju tenisica djeci

                                                                             Vodič za kupnju tenisica djeci

Za nekoliko dana je najvažniji ponedjeljak u godini. Uzbuđenje roditelja i djece je na vrhuncu. Dok se djeca vesele novim pustolovinama, roditelji križaju popis što još sve moraju kupiti ne bi li mališani spremni krenuli u školu.
Dok odjeću roditelji biraju s lakoćom uz svesrdnu pomoć mališana, odabir tenisica zahtjeva više angažmana i djece i roditelja. Izbor kvalitetnih tenisica važan je jer želimo mališanima pružiti opuštenu igru tijekom dana. Prije nego se zaputite u kupnju tenisica, pročitajte naše savjete.
Odaberite pravu veličinu

Djeci stopala rastu jako brzo i često u sezoni moraju promijeniti i dva para obuće, zato se nemojte uzdati u broj stare obuće. Iako za djecu mlađe dobi postoji standardizirana tablica veličina prilagođena dobi djeteta koristite ju kao mjerilo, a ne kao siguran odabir. Imajte na umu i da svaki proizvođač ima svoj kalup te da razlike mogu biti i između modela.

Ako idete u kupovinu obuće bez djece, nacrtajte oblik stopala na kartonu i dodajte još 6 mm. Izrežite oblik i s tim modelom krenite u kupovinu. Iako, uvijek preporučujemo da u kupovinu cipela povede i dijete ne bi li vam reklo svoj dojam.
Kako odabarti pravu obuću

Ako će dijete nositi obuću na čarapice, neka ju i isprobava s čarapicama.
Mjerite oba stopala i odabarite broj obuće koji pristaje dužem stopalu (svaka osoba ima jedno stopalo malo duže od drugog).
Obuću kupujte kasno poslijepodne, jer tada su noge natečene nakon cjelodnevnog hodanja i igre. Kod isprobavanja obuće vrlo je bitno da dijete ustane nakon što obuje cipele/tenisice i neka u njima napravi nekoliko koraka. Čak i malo dijete koje još ne zna verbalno izraziti mišljenje, svojim ekspresijama lica će pokazati da li mu je obuća udobna ili ne.
Djeca često prvo istroše potplat u petnom dijelu cipele, čak i prije nego ih prerastu pa obratite pozornost na taj dio - ako nakon nekog vremena nošenja primijetite da je potplat na jednom stopalu istrošeniji nego na drugom, znak je da posjetite ortopeda.

Test provjere obuće

Provjerite da li obuća ima stabilizator pete, na stražnjem unutarnjem dijelu obuće. Njegova svrha je da stabilizira petu prilikom hodanja i da stopalo ne izlazi iz obuće. Ako je taj dio mekan, odaberite drugu obuću.
Savitljivost cipele jednako je važna kao i čvrstoća. Savitljivost ćete provjeriti ako spojite petu s prstima, odnosno pokušate preklopiti obuću. Ako ju možete potpuno preklopiti, tada je premekana i nije dobar odabir. Čvrstoću ćete provjeriti tako što držite obuću na peti, dok prednji dio lagano pokušavate izvrnuti, ako se izvrne, na sredini, tada odaberite drugu obuću.

Provjerite ponudu obuće u Baby Center poslovnicama ili u internet trgovini.