Blog - Vrijeme provedeno s djecom je najbolje vrijeme - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Vrijeme provedeno s djecom je najbolje vrijeme

                                                       Vrijeme provedeno s djecom je najbolje vrijeme

Vjerujemo da se svakom roditelju čini da u užurbanom ritmu teško je pronaći vrijeme za sve svakodnevne obveze. Posao, aktivnosti djeteta nakon vrtića, kućanske obveze… i dan odjednom postane prekratak za sve što bi željeli napraviti u jednom danu. Uzmemo li u obzir sve naše obveze, na samom vrhu naše liste nalazi se igra s djecom.  Svakodnevna igra s djecom ne samo da će dodatno povezati roditelje i djecu, već i se i roditelji osjećati bolje nakon svake igre s djecom.

Roditelji se često pitaju koliko je potrebno provesti u igri s djetetom. Govorimo li o djetetu vrtićke dobi koje se već zna samostalno zaigrati, tada je u redu provesti kvalitetnih sat vremena, tijekom tjedna, za vrijeme slobodnih dana odvojite što više vremena za zajedničko druženje. Svako vrijeme iznad toga naravno da je poželjno, ali svaki roditelj je svjestan da je to ponekad nemoguće, koliko god bi željeli. Kvalitetno vrijeme znači da su roditelji posvećeni djetetu – bez vanjskih ometala poput mobitela. Posvetite vrijeme samo djetetu i igri s njime.
Važnost igre s djetetom

Djeca kroz igru uče – od osnovnih životnih situacija, uče uloge, do važnih životnih lekcija. Učenje kroz igru najljepši je i najbolji način učenja, zapravo jedini prirodni način učenja. Slobodna igra koja potiče dijete da samo osmisli igru najbolji je način igre kada je u pitanju razvoj mašte. Jednako bitno slobodnoj igri je igra s roditeljima. Uz zajedničku igru djeca se povezuju s roditelja, a međusobni odnos i povjerenje se samo pojačava. A sada krenimo na najbolji izbor igračaka.
Edukativne društvene igre

Za razliku od nekada, danas u ponudi imamo veliki izbor društvenih igara. Bogata ponuda prilagođena je dobi i interesu djeteta, a uz društvene igre vaše dijete će naučiti brojne pojmove, razviti logiku, kreativnost i zabavljati se satima.
Jeste li spremni na igru?

Kada dijete počne pokazivati zanimanje za kompleksniju igru, bez cilja da svaku figuricu stavi u usta, tada je dijete spremno za novi svijet igračaka. Dijete je spremno za slagalice i kockice.
Drvene slagalice i puzzle izvrsne su za razvoj fine motorike, logike i koncentracije. Jednostavne drvene slagalice s oblicima ili Headu puzzle uz koje djeca uče slagati niz i razvijaju logiku izvrstan su početak. Headu igre bazirane su na Montessori metodi učenja. Prilagođene su dobi i interesu djeteta te će dijete kroz jednostavnu igru učiti nove pojmove, razvijati logiku i finu motoriku. Puzzle su izvrsna igra za djecu od najranije dobi. Prve puzzle mogu biti puzzle u sklopu slikovnice. Velike puzzle djeca će lako svladati, a pobudit će im zanimanje za novu vrstu igre.
Naravno, djetinjstvo je neizostavno bez Lego kockica. Za najmlađe preporučujemo Lego Duplo kockice. Velika prednost Lego kockica je kompatibilnost setova. Uz Lego Duplo kockice u svoju kolekciju dodajte i podlogu za slaganje, olakšat će djeci slaganje omiljenih kockica i otvoriti put mašti.
Djeca starije vrtićke dobi obožavaju društvene igre poput Brainbox-a ili Headu slagalica koje su kompleksnije i zahtijevaju veću pažnju. Vaše dijete je više istraživačkog duha? Tada svakako obratite pažnju na 4M setove za male istraživače i kreativce.
Treba li pratiti dob djeteta s preporučenu dob na kutiji?

Svako dijete je individualno samo po sebi, a samim time svako dijete ima i različite interese. Roditelji uvijek moraju biti svjesni da djeca uče kroz igru, tek kada uživaju u toj igri. A ako dijete pokazuje interes za igru koja je možda zahtjevnija nego što priliči djetetovoj dobi, ponudite mu igru i s tom igračkom. No ne zaboravite, možda ćete ovaj morati potaknuti i svoju maštu i igru prilagoditi djetetu.