Blog - Zašto su društvene igre najbolji odabir za obiteljsko druženje? - Baby Center internet trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Zašto su društvene igre najbolji odabir za obiteljsko druženje?

                                                                      Zašto su društvene igre najbolji odabir za obiteljsko druženje? 

Hladni dani i kišno vrijeme zadržat će nas doma puno više nego toplijih mjeseci. Jesenski dani idealni su za okupljanje obitelji i druženje uz društvene igre!

Kako odabrati društvenu igru koja odgovara djetetu?


Svakako najvažniji kriteriji je interes djeteta. Svako dijete je različito, netko uživa slažući puzzle, a netko pantomimu. A drugi najvažniji kriterij je dob djeteta! Danas postoji velika ponuda društvenih igri i mnoge od njih prilagođene su različitoj dobi djece. Važno je pratiti dob djeteta, jer teško razumljiva igra može rezultirati odbijanjem djeteta. 


 Dobrobit društvenih igri

Prva pomisao koje ćete se sjetiti bit će – zajedništvo! Obiteljsko druženje, igra, smijeh, ponekad i suze, no svakako uspomena neće izostati. Iako je obiteljsko druženje nešto što djeca najviše pamte, dobrobiti je zaista mnogo. Uz društvene igre djeca nauče pratiti pravila i držati ih, čak i kada im ne odgovara. Uz brojanje, djeca uče i boje, ako igra sadrži pijune u bojama. Djeca nauče samostalno razmišljati o svojim potezima i posljedicama istih. Vesele se pobjede, ali nauče se i nositi s porazom. 

Za kišne jesenske dane društvene igre odličan su odabir za obiteljsko druženje. Za prvi susret s društvenim igrama mnogi će odabrati omiljeno 'Čovječe, ne ljuti se!', no kada poželite proširiti svoju ponudu društvenih igri, inspiraciju pronađite u našim trgovinama. Od zabavnih edukativnih igri poput Brainbox-a do kompleksnijih poput klasičnog Monopolyja, ili možda Activity ili Pictionary. Danas društvene igre imaju mnogo reizdanja, poput Monopoly i Alias Hrvatska, te vrijeme provedeno uz društvene igre postaje ne samo zabavno već i edukativno.