Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

DIY ukrasi za bor

Djeca obožavaju sudjelovati u svakom segmentu priprema za Božić, od izrade kolača do kićenja bora. Složit ćemo se svi, obožavaju kititi bor. Možda njihovo ukrašavanje ne zadovoljava potpuno vaše estetske uvjete, ali njihovo samopouzdanje i osmjeh zahvalnosti što ste im ove godine dali tako važan zadatak važniji su od poneke krivo postavljene kuglice. 

blog-okraski-1100x400.jpg

Osim što će djeca sama ukrasiti bor, zašto ne bi ste s njima i napravili ukrase za bor. Predlažemo vam 3 ideje koje možete jednostavno i brzo realizirati i većinu potrebnih stvari već imate doma.

1. Ukras za bor od kokica

Za ovaj ukras vam je potrebno:

1. Velika količina ispečenih kokica
2. Flaks
3. Igla

Postupak: na flaks pričvrstite iglu i nižite kokicu jednu za drugom. Osim simpatičnog ukrasa, vaš dom će mirisati po kokicama kao odlična uvertira za obiteljsko višesatno gledanje filmova.

2. Ukrasi od papira

Za ove ukrase vam je potrebno:

1. Ukrasni papir po želji
2. Karton
3. Ukrasne trakice
4. Ljepilo
5. Bušač za papir
6. Škare (obične ili ukrasne)
7. Modl za željeni oblik

Postupak: kada ste izrezali željene oblike (modl vam može olakšati kod preciznosti izrade) nalijepite ih na karton. Karton dobro izravnajte prije lijepljenja da ukrasi ne bi bili uvijeni. Nakon što se dobro učvrsti papir na kartonu, bušačem za rupe načinite rupe i provedite ukrasnu trakicu. Sada vam preostaje još samo okotiti bor svojim jedinstvenim ukrasima. 

3. Ukrasi od glinamola

Za ovaj ukras vam je potrebno:

1. Glinamol
2. Modl za kolače
3. Ukrasna traka
4. Vruće ljepilo

Postupak: Mijesite glinamol dok ne omekša i zatim ga valjajte na debljinu od oko 5 mm. Preporučujemo da to radite na papiru za pečenje jer će vam olakšati prenošenje. Modlima za kolače napravite željene oblike i stavite ukrase na sušenje. Možete ih sušiti u pećnici na temperaturi od 100 ͦ C ili na zraku (no tada će postupak potrajati i nekoliko dana). Kad se ukrasi osuše djeca ih mogu pobojati ili ih neobojene možete vrućim ljepilom pričvrstiti na ukrasnu traku.

blog-okraski-2-1100x400.jpg