Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

Internet trgovina Baby Center svu naručenu robu dostavlja koristeći usluge poduzeća Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. - Overseas Express (u nastavku pružatelj usluge dostave). Naručenu robu nije moguće preuzeti na drugi način, uključujući i preuzimanje u fizičkim prodavaonicama poduzeća BABY CENTER d.o.o.

Otprema robe

Naručena roba se za otpremu priprema nakon što BABY CENTER d.o.o. zaprimi obavijest da je transakcija ugovorenog iznosa po računu uspješno obavljena ili, ukoliko kupac naručenu robu plaća po primitku pošiljke (pouzećem), odmah po narudžbi. Roba se za otpremu priprema isključivo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9:00 do 21:00 sati.

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti. Paketi mogu uključivati razne zaštitne materijale za sprječavanje loma (papir, stiropor, spužva i/ili slično).

Račun će biti priložen u paketu (ili jednom od paketa ukoliko se naručena roba isporučuje u više paketa), osim u slučaju da je adresa za isporuku različita od adrese kupca. U tom slučaju račun će biti poslan preporučenom poštom ili e-poštom na adresu kupca.

U paketu, uz proizvode za koje postoje ili ih zakon propisuje, bit će biti priložene i druge isprave koje je proizvođač, odnosno distributer, priredio radi lakše i sigurnije uporabe proizvoda (jamstvo, tehnička uputa, uputa za sklapanje, uputa za uporabu, popis ovlaštenih servisa, upozorenje o mogućoj opasnosti pri uporabi, izjava o sukladnosti proizvoda i sl.)

Paket može dodatno sadržavati i marketinške materijale (poput obavijesti o ponudi proizvoda, akcijama i sl.)

Obveza kupca je da pažljivo pregleda sadržaj svakog pojedinog paketa kako ne bi zajedno sa zaštitnom ambalažom bacio proizvode i/ili dijelove proizvoda, račun ili druge isprave.

Dostava robe

Pakete spremne za otpremu svakog radnog dana preuzimaju djelatnici poduzeća Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. i dalje s paketima manipuliraju prema vlastitim pravilima poslovanja. BABY CENTER d.o.o. preporučuje kupcu da se upozna sa Općim uvjetima poslovanja poduzeća Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. radi zaštite vlastitih interesa kao krajnjeg korisnika usluge.

BABY CENTER d.o.o. ističe kako prema općim uvjetima poslovanja poduzeća Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o.:

  • Kupac ili druga osoba ovlaštena za primitak pošiljke dužna je prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih prijaviti dostavnom radniku, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
  • Svojim potpisom na Dostavnoj listi pružatelja usluge dostave kupac ili druga ovlaštena osoba za primitak pošiljke potvrđuju da su pošiljku zaprimili neoštećenu i bez umanjenja njezinog sadržaja.
  • Prigovor izjavljen ili podnesen pružatelju usluge dostave nakon uručenja pošiljke se ne prihvaća, osim u slučaju da primatelj ili druga osoba ovlaštena za primitak pošiljke priloži dokaz da je oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke nastalo prije uručenja pošiljke.

Ukoliko je na ovaj način podnesen prigovor opravdan BABY CENTER d.o.o. će kupcu omogućiti zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o svojem trošku.

Rokovi isporuke

Točno vrijeme isporuke ovisi o raspoloživosti i dobavljivosti svih naručenih proizvoda, vremenu potrebnom da se naručena roba pripremi za otpremu i otpremi, te vremenu potrebnom da pružatelj usluge dostave pošiljku isporuči kupcu.

Pružatelj usluge dostave pošiljke dostavlja isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 21:00 sati, odnosno prema posebnom rasporedu dostave za mjesta navedena u rasporedu.

Internet trgovina Baby Center u suradnji s pružateljem usluge dostave naručenu robu dostavlja u roku od najviše 8 radnih dana, osim ukoliko za neki od kupljenih proizvoda nije naveden drugi, duži rok isporuke. Rok isporuke, ukoliko je za određeni proizvod duži od 8 radnih dana, jasno je naznačen* i točno definiran za svaki takav proizvod u korisničkom sučelju Internet trgovine.

*Za Cool Club proizvode rok isporuke može se razlikovati od naznačenog u sučelju Internet trgovine.

Rok isporuke za sve naručene proizvode unutar jednog računa kupnje jednak je roku isporuke onog proizvoda naručenog unutar istog računa za koji vrijedi najduži rok isporuke. U slučaju da kupac ne želi čekati isporuku svih proizvoda prema proizvodu s najdužim rokom isporuke, kupac ima mogućnost proizvode grupirati i naručiti kako kupcu odgovara prema roku isporuke kroz zasebne kupnje. Ova mogućnost nije programski izdvojena u posebnu uslugu internet trgovine već ju kupac ostvaruje obavljanjem dviju ili više odvojenih kupnji.

Praćenje puta pošiljke

Poduzeće Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. na svojim web stranicama omogućava praćenje pošiljke uz pomoć Track&Trace usluge. Track&Trace omogućuje pošiljatelju i primatelju da u svakom trenutku dobiju relevantnu informaciju o tome gdje se nalazi pošiljka i što se s njome događa.

Podaci potrebni za korištenje usluge Track&Trace (jedinstveni broj partnera i referentni broj) kupcu će biti poslani e-poštom u poruci kojom se potvrđuje otprema robe, a kupac ih može zatražiti i pozivom na telefonski broj internet trgovine 091 2561 208 radnim danom od 9:00 do 21:.00 sati ili slanjem upita na adresu e-pošte internet.trgovina@babycenter.hr.

Troškovi dostave

Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe. Cijena uključuje prikupljanje naručenih proizvoda, pakiranje i dostavu na odabranu adresu. Cijena dostave vidljiva je prilikom elektronskog zaključivanja narudžbe i jasno naznačena na računu.

Raspon cijena kreće se od dostave koja se ne naplaćuje do dostave koja se naplaćuje 30,00 kn.

Za iznose računa kupnje do 500,00 kn cijena dostave je 30,00 kn, za iznose računa kupnje od 500,00 kn do 1.000,00 kn cijena dostave je 15,00 kn, a za iznose računa kupnje veće od 1.000,00 kn dostava se ne naplaćuje.

Iznos računaCijena dostave
do 500,00 kn 30,00 kn
od 500,00 kn do 1.000,00 kn 15,00 kn
veći od 1.000,00 kn dostava se ne naplaćuje