Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Sigurnost djeteta na putovanju je na vrhu liste naših pririteta

Svako putovanje je uzbudljivo za cijelu obitelj, posebno z naše najmlađe. Prvo plivanje, neograničeno igranje u pijesku i plićaku, prvo samostalno plivanje. Svako ljeto predstavlja nove izazove za svaku obitelj. Važan proces u kojem je dobra organizacija pakiranja najvažnija i važna gotovo kao dupla provjera da su sve igračke spremljene, slijedi najvažniji dio – put i sigurnost u pokretu. Baš kao što se brinemo da nježna koža naše djece nije previše pod utjecajem jako sunca, roditelji bi trebali istu pozornost posvetiti pri odabiru i kupnji odgovarajuće autosjedalice za automobil.


Ako želite sigurni da ste odabrali pravilnu autosjedalicu u automobil, tada vaše istraživanje treba započeti s analizom istraživanja koje provode različite nezavisne organizacije. Jedna od najpoznatijih testiranja je ADAC, koji provodi njemačka automobilska udruga. Bez obzira jeste li se pripremili za dolazak djeteta ili odlazak na putovanje s većim djetetom, važno je posvetiti se provjeri da li odabrana autosjedalica pristaje u vaš automobil. Uz sigurnost, odabir autosjedalice koja pristaje vašem automobilu dodatno će osigurati udobnost djeteta.

na-morje-sedezi-1-1100x400-1.jpg

Zašto su testovi njemačke automobilske udruge ADAC važni?

Na svijetu postoji mnogo automobilskih udruga, ali nezavisno ispitivanje njemačke automobilske udruge ADAC pokazalo se najpouzdanijim i najvjerodostojnijima. Zato roditelji upravo analizirajući njihove rezultate odabiru autosjedalicu.

Kako odabrati autosjedalicu prema dobi djeteta?

U pripremi za dolazak djeteta, pored kolica, posteljine i drugih potrepština također moraju kupiti autosjedalicu grupe 0+ ili 0+/1. Zakon propisuje da za izlazak iz rodilišta roditelji moraju imati autosjedalicu. S ovime djetetu osiguravaju sigurnost na njegovom prvom putovanju, onom prema kući.
Dosad je bio poznat način odabira autosjedalica prema skupinama prema kojoj roditelji odabiru autosjedalicu prema težini ili dobi djeteta, no ga polako zamjenjuje no, i-Size pravilnik. Regulacija veličine osigurava da se dijete što dulje vozi u smjeru suprotnom od smjera vožnje automobila. Za i-Size veličinu, minimalni uvjeti za okretanje djece u smjer vožnje su sljedeći:

  • Težina djeteta najmanje 10 kg
  • Najmanje navršenih 15 mjeseci i
  • Samostalno hodanje djeteta.
na-morje-sedezi-2-1100x400-1.jpg

Pitate se što je i-Size regulativa?

Regulativa i-Size donosi novosti i u uvjetima kod odabira autosjedalice i na njihovo ispitivanje. Najvažnije promjene odnose se na izbor autosjedalice, gdje se prati visina djeteta umjesto težine. Također, uvedeno je bočno testiranje.

Svake godine na tržištu je sve više autosjedalica koje imaju mogućnost okretanja u smjeru vožnje kao i u suprotnom smjeru. Potonje su izrazito poželjne jer osiguravaju još veću sigurnost djece. U slučaju nesreće, djeca koja sjede u suprotnom smjeru u slučaju prometne nesreće trpe mnogo manje zdravstvene posljedice udarca.

Regulativa i-Size zbog sustava ISOFIX smanjuje opasnost zbog nepravilnog korištenja autosjedalice na sjedalu automobila. Također, nudi poboljšanu kompatibilnost – posebna oznaka označava kompatibilnost sa svim sjedalima u automobilu, te je odobrena od strane proizvođača automobila.

Ova nova uredba vidljiva je u najnovijim rezultatima ADAC testova, sve više testova je provedeno na i-Size autosjedalicama. Na našim internet stranicama, roditeljima smo olakšali potragu za i – Size autosjedalicama uvođenjem novog načina prikaza.

Nova ili rabljena autosjedalica?

Svaka autosjedalica ima rok trajanja, što ističe svaki proizvođač. Kupnja rabljene autosjedalice za automobil ponekad se čini jednostavnim i financijskim prihvatljivim rješenjem, no plastični dijelovi i dijelovi autosjedalice tijekom korištenja autosjedalice izloženi su različitim vremenskim uvjetima, što može dovesti do ozbiljnih posljedica u slučaju nesreće. Kupnja nove autosjedalice osigurava da će dijete biti maksimalno zaštićeno u slučaju nesreće, što omogućuje sigurno i ugodno putovanje.

.