Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Kako ispuniti slobodan dan djeci?

Nakon dana ispunjenih školskim i vrtićkim obvezama, slobodan dan u tjednu postaje rupa koju treba ispuniti jednako aktivno kao dane ranije. 

proste-dni-1-1100x400.jpg

Uvjereni smo da će u većini obitelji jutarnje buđenje početi ranije nego što su se nadali, što znači da za akciju trebamo biti spremni čim otvorimo oči. Nakon brzinskog doručka, vrijeme je za pravu zabavu! Sunčan dan idealan je za provesti vani u parku s prijateljima. Ako vašu kuću krasi dvorište, možete imati svoj privatni park ispunjen dječjim smjehom i veseljem. Tobogani, ljuljačke ili bazeni obavezni su rekviziti.


Igra s prijateljima će djeci najbolje ispuniti vrijeme, jer koliko se god mi trudili, teško možemo parirati dječjoj mašti i zabavi. Ponekad ih treba pustiti da se samo prepuste igri, bez pravila, baš kao što smo se i mi nekada igrali smišljajući nove igre. Nogostup postaje njihovo platno koje uz šarene krede ispunjavaju slikom do zadnjeg praznog prostora. Dok stvaraju svoja umjetnička djela ne zaboravite pohvaliti njihov napredak.


Lopta je obavezan rekvizit svakog doma. Vjerujemo da potvrđujemo pravilo kad kažemo da svaki dom ima barem jednu loptu, ali vjerojatno i više njih. Dečkima će vjerojatno prvi izbor biti nogomet ili košarka, djevojčicama je odbojka draži izbor. A zajednički će uživati u graničaru. Organizirajte obiteljski turnir sa susjedima. Garantiramo vam sate i sate smijeha i zabave i uspomenu koju će vaša djeca pamtiti do kraja života.

Igračke nisu samo za zabavu, ovisno o vrsti igračke, one mogu potaknuti razvoj novih vještina kod djece. Setovi za kuglanje razviti će preciznost kod djece. Iako amaterski tenis s plastičnim setom reketa nije naporan, ipak će od djece tražiti veću fizičku aktivnost i pojačanu koncentraciju jer moraju aktivno pratiti lopticu za vrijeme igre. 

proste-dni-2-1100x400.jpg

Kada nam kiša uništi dan koji smo planirali provesti na svježem zraku, dan ne mora biti izgubljen, jer i udobnost doma nam pruža pregršt zabave. Mali će uživati u slaganju svojih kockica, a malo veće možemo zaokupiti stvaranjem njihove prve predstave. Ideju za scenarij možemo posuditi iz njihove omiljene slikovnice, a u nedostatku glumačke postave lutkama i plišanim igračkama dodijelite nove uloge. Rekvizite potražite u svakom kutku stana i predstava može početi. Prepustite djeci da budu i redatelji i scenografi, a vi pomoćno osoblje. Nakon cjelodnevnog truda očekuje vas najljepša predstava koju ćete ikada pogledati i ponos u djetetovim očima koje ćete nagraditi velikim pljeskom.


Večeri neka su rezervirane za društvene igre. Dok će se roditelji prisjećati omiljenog 'Čovječe ne ljuti!', djeca će odabrati Brainbox. Zabavna i edukativna igra uz koju svaki put mogu naučiti nešto novo. Želite li večer punu smijeha, predlažemo vam da odaberete Frutti Frutti, igru u kojoj je cilj što prije staviti sve svoje karte u blender prije nego izbaci sve karte.