Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Mamino mlijeko najbolja je hrana za djecu

Dojenje je divno iskustvo, ali i veliki izazov

Rođenje novorođenčeta znači najveću promjenu u vašem životu i cijelo novo iskustvo u životu. Odjednom, znatiželjne oči usmjerene su prema svakom vašem koraku koje ujutro nestrpljivo čekaju da im priđete. Danom ispunjenim svake sekunde s vašim djetetom morat ćete donositi važne odluke. Jedna od njih je kako hraniti dijete.

blog-dojenje-avent-1-03012018-1100x400.jpg

Sretna majka i sretno dijete

Najbolji početak kojeg možete ponuditi vašem djetetu nesumnjijvo je majčino mlijeko, koje mu osigurava važne hranjive tvari, pruža zaštitu od infekcija, a tijekom prvih 6 mjeseci života daje djetetu sve što mu treba za zdrav rast. Osim što je izuzetno korisno za dijete, dojenje ima pozitivan učinak na majčino mentalno i tjelesno zdravlje. Pomaže vratiti maternicu na prirodnu veličinu i ukloniti dodatnu tjelesnu masnoću, smanjujući rizik od raka jajnika, dojke i kasnije osteoporoze. Osim toga, dojenje je također praktično – majčino mlijeko je sterilno, uvijek dostupno,uvijek savršene temperature bilo gdje i bilo kada i naravno besplatno. Međutim, važno je naglasiti da dojenje također stvara neprocjenjivu vezu između majke i djeteta.

Prevladavanje problema

Zbog svih prednosti, ne čudi da je dojenje najčešća odluka majki kada se postavi pitanje dječje prehrane, ali unatoč želji, dojenje nije lagan put za svaku majku i dijete. Potpora partnera, obitelji i prijatelja igra veliku ulogu u uspješnom dojenju, a uvijek možete stupiti u kontakt s medicinskim sestrama ili pedijatrima koji će vam savjetovati kako dojiti. Proizvodi koji su dostupni na tržištu kako vam se pomoglo u uspješnom i dugotrajnom dojenju također vam mogu pomoći.

blog-dojenje-avent-2-03012018-1100x400.jpg

Za lakše i manje bolno dojenje

Kako bi zaštitili bradavice, koje mogu postati osjetljive tijekom dojenja, preporučljivo je koristiti posebne kreme koje se mogu primjenjivati odmah nakon poroda, te koje će omekšati bradavice i pripremiti ih za dojenje. Hidratantna krema za bradavice Philips AVENT njeguje osjetljivu kožu bradavice, a sastojak lanolin prodire u vanjske slojeve kože i povećava razinu vlage, te zajedno s kokosovim uljem i aloe verom čini kožu vlažnom i mekšom. Zahvaljujući sigurnim i prirodnim sastojcima, nije potrebno uklanjati kremu s bradavice prije dojenja.

Ako su vaše bradavice bolne ili ispucale bradavice, zaštite ih oblozima za bradavice Philips AVENT. Rađeni su od ultra tankih, mekanih silikona, bez mirisa i u obliku leptira, te pomažu za stvaranje ugodnijeg kontakta bebe s vašim grudima. Ne stvaraju neugodan miris prilikom otjecanja mlijeka, te miris vaše kože ostaje nepromjenjiv.

Izdajanje

Ako vaše dijete ne može ili ne želi dojiti, ali još uvijek želite zadržati svoje mlijeko kako bi dijete dobilo najpotrebnije hranjive tvari, izdajalica će vam uvelike olakšati izdajanje mlijeka kojeg možete dati svom djetetu putem bočice. Izdajalica pomaže kod mastitisa ili začepljenja mliječnih kanalića, te kod upaljenih bradavica. Također, jednom kad se vratite na posao, vaše dijete će i dalje moći uživati u vašem, sada izdojenom, mlijeku. Elektronička i ručna izdajalica Philips AVENT pružaju intimnu majkama i zahvaljujući jedinstvenom obliku omogućuju protok mlijeka direktno u bocu, čak i kada sjedite uspravno. Masažni jastučići na izdajalici oponašaju bebino sisanje stvarajući ugodnu atmosferu.

Izdajalica se može kombinirati s ostalim proizvodima za hranjenje Philips AVENT, kao što su boce i posude za pohranu majčinog mlijeka. Lako se čisti zahvaljujući malom broju pojedinačnih dijelova, a svi neelektronski dijelovi su perivi u perilici posuđa.

Pohranjivanje mlijeka

Pohranjivanje majčinog mlijeka omogućuje drugim članovima obitelji da aktivno sudjeluju u hranjenju djeteta, a majka se ima više prilike odmoriti i naspavati. Posude za skladištenje mlijeka Philips AVENT su savršeno rješenje za pohranu majčinog mlijeka u hladnjaku ili zamrzivaču, gdje možete sigurno pohraniti mlijeko, zahvaljujući ambalaži koja se može čvrsto zatvoriti. Posude za spremanje također imaju prostor na kojem možete zapisati datum.

U vrećice za spremanje majčinog mlijeka možete staviti po 180 ml mlijeka, a zahvaljujući dvostrukom zatvaranju i dodatnim bočnim šavovima, dvoslojnom materijalu i patentu za zatvaranje, osigurana je savršena higijena jer ćete znati koja je vrećica već korištena. Veliki otvor osigurava jednostavno punjenje i točenje mlijeka, a čvrsti oblik omogućuje sigurno spremanje u hladnjaku ili zamrzivaču, ali radi uštede prostora možete ga držati u vodoravnom položaju.

blog-dojenje-avent-3-03012018-1100x400.jpg

Hranjenje bočicom

Iako nema boljeg od dojenja, no ponekad je potrebno uvesti dodatne obroke putem bočice. Philips AVENT bočice dizajnirane su da oponašaju dojenje, te su lagane i ugodne za korištenje.

Philips AVENT bočice iz linija Naturel oponašaju djelovanje dojenja i tako pridonijeti prirodnom hranjenju, zahvaljujući širokom bradavica u obliku raka dojke, čime se olakšava kombinaciju dojenja i boca hranjenja. Oblik latica unutar sisača povećavaju mekoću i fleksibilnost i sprečavaju da sisač uđe u bočicu, inovativni dizajn s dva ventila pomažu smanjiti učestalost grčevi u trbuhu i nemir, jer je zrak u bočici, a ne u djetetovu trbuhu.

Philips Avent bočice iz linija Classic + dokazano umiruje dijete tijekom spavanja, zahvaljujući ventilaciji Airflex, što smanjuje nadutost i grčeve u trbuhu. Tijekom skladištenja, integrirani ventil na bradavici savija i usmjerava zrak u dno bočice, a ne u dječji trbuh, dok tekstura utora omogućuje kontinuirano i ugodno hranjenje. Bočice Philips AVENT ne sadrže BPA i kompatibilne su s drugim proizvodima iste linije marke, a njihov ergonomski oblik omogućuje vam da ih držite u bilo kojem smjeru.