Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Najljepši pokloni za blagdane

S prvim danom prosinca, ušli smo u najljepše doba u godini. U dane kada nas obasjaju lampice, a svaka bajka čini se moguća. Dok se djeca vesele svjetlu lampica, ukrasima i klizanju, roditelji se pitaju što im pokloniti za Božić. Složit će se svaki roditelj s nama, svaki Božić uz dijete još je posebniji. I osim ukrasa i blagdanskog ugođaja, žele da njihove mališane pod borom dočekaju pokloni kojima će se veseliti.

Nedostaje li vam ideje, mi smo tu da s vama podijelimo savjete uz koje ćete odabrati poklone s kojima će se vaša djeca igrati još jako dugo.

naslovna-2.jpg

Dob djeteta

Nije jednako birate li poklon za jednogodišnje ili sedmogodišnje dijete, kao ni za spol. Poklon prilagodite dobi djeteta. U problemu bi se možda mogli naći roditelji male djece, kojima igračke još uvijek ne zaokupljaju pažnju satima. Budite hrabri i poklonite djetetu igračku koja će moći koristiti tek za nekoliko mjeseci, poput interaktivnog auta sa zvukovima. Možda je dijete u ovom trenutku još premalo i ne zna samostalno sjediti, ali za nekoliko mjeseci će uživati u igri u prvom autiću. Igra će ujedno biti i odlična za razvoj motorike.

Djecu u dobi od 1 do 3 godine razveselit ćete Skočiloptom , interaktivnom loptom koja skakuće i ispušta zvukove i koja će ih izmoriti kada se budu satima igrali s njom.

Djecu starije vrtiće i predškolske dobi, razveselit će bicikl ili romobil. No, ako vaša djeca vole vrijeme provoditi u kući, društvene igre su odličan izbor. Djeca starije vrtiće i predškolske dobi aktivno uče i usvajaju odnose s okolinom. Također, uče i nositi se s emocijama, pobjedom i gubitkom. Odaberite društvene igre koje će ih zabaviti satima, a istovremeno ih učiti emocijama poraza i pobjede. Kada niste sigurni u odabir igračke, Lego kockice prilagođene dobi i temom prema interesima djeteta odličan su izbor. Mali graditelji će uživati u slaganju kockica i vježbati svoju motoriku i kreativnost.

tekst1.jpg

Interesi djeteta

Svaki roditelj voli pokloniti igračku s kojom će se dijete zaista igrati. Ne bi li imalo što manje igračaka koje zapostavljeno leže u kutu sobe, kod odabira igračaka posvetite pažnju interesima djeteta. Djeca već u vrlo ranoj dobi pokazuju interese prema određenim tipovima igračaka. Instinktivno će se djevojčice već u najranijoj dobi posvetiti igri s lutkama, dok će dječaci odabrati autiće, iako zamjena igračaka u najranijoj dobi nije nimalo neobična.Postavite si jednostavna pitanja koja će vam pomoći u otkrivanju idealnog poklona:


1. Ima li vaše dijete više interesa za igru kockicama ili više voli crtati?

2. Voli li vaše dijete igru kućanskih poslova? Ne zaboravimo da djeca u najranijoj dobi vole igre uloga, pa vrlo brzo počinju 'kuhati', usisavati, popravljati stvari.

3. Voli li vaše dijete aktivnu igru ili uživa u mirnim igrama, možda poput slušanja priče koje mu čitate?


Zapamtite, igračka nije samo igračka, igračka je sredstvo kojim vaše dijete razvija motorički, kognitivni, socijalni i govorni razvoj. Još dodatnih savjeta pronađite u našoj edukativnoj Didaktičnoj knjižici.