Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Prvi puta s djetetom na more - što morate ponijeti?

Kada roditelji osiguraju sve potrebno za siguran i ugodan put na more, mogu se u miru posvetiti pripremanju popisa stvari koje su potrebne za ljetovanje iz snova s njihovim mališanom.


Jednom kada počnu sastavljati popis roditeljima će se činiti da će im njihov automobil postati premalen za stvari koje moraju ponijeti svojim mališanima. Svjesni da se ne navikavaju sva djeca jednako na promjene, roditelji posežu za svim stvarima za koje pomisle da će im olakšati promjenu. Uz igračke ili posteljinu koje će ih umiriti, roditelji moraju voditi brigu o još mnogo stvari. No, krenimo redom.

morje2-1-1100x400.jpg

Odjeća


Iako mnogi roditelji, ali i mališani, ljeti vole hodati bez odjeće, ona je ipak potrebna. Za odlazak na plažu preporučujemo vam odjela s UV zaštitom koja će djeci osigurati zaštitu kada se krema sa zaštitnim faktorom ispere u moru ili bazenu. Uz pregršt pamučneodjeće koja je mnogim roditeljima opravdano najdraža, ne zaboravite na sandale za plažu za ugodno i sigurno istraživanje po kamenčićima. U vašoj torbi je sigurno već i šeširić sa zaštitnim faktorom.

Higijena i zdravlje


Ako vam kadica za kupanje zauzima previše mjesta u automobilu, a dijete još ne hoda samostalno, ponesite samo podložak za kupanje. Naravno, ručnici s kapuljačom su obavezni, pa osim za plažu, potreban vam je i jedan za večernje kupanje. Uz omiljene kreme i zaštitu od sunca (obavezno SPF 50), odvojite jednu kozmetičku torbicu koja će biti putujuća ljekarna: aspirator za nos, škarice za nokte, sredstvo za dezinficirati rane i lijekovi za spuštanje temperature. Savjetujte se s doktorom prije dolaska na more što bi još bilo dobro za ponijeti.


Igračke
Ne pretjerujte s igračkama i iskoristite blagodati mora. Kantica i lopatica ili lopta su omiljeni morski rekviziti. Možda romobil ili tricikl večernje šetnje za velike, dok će mali uživati u kišobran kolicima, a roditelji biti zahvalni na dodatnom prostoru u prtljažniku. No, ipak se usredotočite na sve potrebno za kupanje. Fredov kolut od prvog dana uči vaše dijete pravilnom položaju za plivanje. Imate li dvorište, bazen će pružiti cjelodnevnu zabavu vašoj djeci, čak i ako je more hladno.


Prenesite osjećaj doma
Maknuti se iz sigurnosti svog doma, maloj djeci često je velika promjena i na roditeljima je da im ugode i potrude se da prilagodba prođe najnježnije. Obavezno ponesite omiljenu igračku ili tješilicu za smirenje. Uspavljuje li se vaše dijete uz glazbu? Neka njen putni krevetić svira baš kao i krevetić u domu uz omiljeni mobil.


Prehrana
Prehrana na putovanju stvara probleme mnogim roditeljima. Nakon plaže, kada nemate puno vremena za kuhanje, Avent kuhalo 4u1 olakšat će vam posao. Čak i ako ste zaboravili odmrznuti meso, on će to napraviti za vas, a svaki obrok će skuhati za svega nekoliko minuta.

morje2-2-1100x400.jpg