Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Recenzija kolica Joolz Aer (by Strollerica)


OSOBNA ISKAZNICA

Znamka: Joolz

Model: Aer

Tip: : mala putna kolica

Država porijekla: Nizozemska

Supermoći: savršena amortizacija i performanse


Početkom 2020, nizozemska firma Joolz je lansirala novi model – Aer.

Radi se o visoko kvalitetnim putnim kolicima, s prekrasnim ergonomskim sjedištem te maksimalnom udobnošću za nas, roditelje! Garancija je, pazi sad ovo: doživotna!

Zanima vas detaljnije? Listajte dalje…

ZA:

 • Sklapanje i rasklapanje jednom rukom u jednom potezu
 • Odlično podstavljeno sjedište
 • Vrhunski materijali – konstrukcija i tkanine
 • Lako dostupna košara za stvari
 • Ručka za nošenje je dio kolica
 • Velikodušan krović s ventilacijom
 • Visok kapacitet nosivosti

PROTI:

 • Podesivi dio za noge je dodatak
 • Ne nudi ravan ležeći položaj

TEHNIČNI PODACI:

Težina

 • Buggy: 6 kg

Nosivost:

 • Ukupna težina: 22 kg
 • Košara za stvari: 5 kg

Dimenzije:

 • Sklopljena: 53.5 x 45 x 21.5 cm
 • Rasklopljena: 83 x 45 x 105.5 cm
 • Visina ručke: 106 cm
 • Visina sjedišta: 55 cm
 • Dubina sjedišta: 25.5 cm
 • Širina sjedišta: 38.5 cm
 • Dio za noge: 20 cm

Kotači:

 • Prednji:12.5 cm
 • Stražnji: 15 cm

KONSTRUKCIJA

Malena putna kolica sa savršenom amortizacijom, koja se može usporediti s ponekim kolicima standardne veličine?

DA. To je Joolz Aer!

Prekrasnog, minimalističkog izgleda i divovskih funkcija, čvrsta i pouzdana. I sama sam mislila da je to nemoguća misija, no Joolz-ovci su napravili još jedan korak naprijed.

joolz-aer-1-550x550.png
joolz-aer--5-550x500.png

Šta je to točno bolje kod Aera u odnosu na konkurenciju?

Za početak, mehanizam sklapanja i rasklapanja je jedan od vrhunskih. Sve je izvedivo jednom rukom, u dahu. Simultanim pritiskom na sigurnosni gumb i glavni gumb ih otvarate ili zatvarate. Nikakav SF, maksimalno user-friendly!

joolz-aer-3-550x550.png
joolz-aer-7-550x550.png

Nadalje, sva četiri kotača su od kvalitetne EVA-e, nude perfektnu amortizaciju – i sve se nalazi unutar samog okvira, što znači manje podmazivanja i mogućnosti za kvarove!

Prednje kotače je, naravno, moguće zakočiti pri vožnji na grubljim terenima. Sva 4 kotača se jednim klikom otpuštaju iz konstrukcije radi lakšeg održavanja.

Joolz Aer teži svega 6 kg, a ima nosivost od 22 kg. (Na samim kolicima iza kopče, stoji da je nosivost 18 kg, no Joolz je u 5.mjesecu 2020 dobio certifikat EN1888-2, koji potvrđuje maksimalnu nosivost od 22 kg!)

Kočnica je nožna i nalazi se na sredini stražnjeg dijela konstrukcije. Vrlo je jednostavna za korištenje čak i u sandalama, a aterira se jednim potezom.

joolz-aer-6-550x550.png
joolz-aer-4-550x550.png

Ručka za upravljanje je od predivne umjetne kože, koju je nevjerojatno lako održavati! Ne samo da je materijal super, radi se o jednoj od viših ručki za upravljanje (što će zasigurno laskati mnogim visokim roditeljima) sa divnih 106cm.

Košara za stvari je prilično prostrana, za kolica te veličine. Nema nezgrapnih dijelova konstrukcije, otvorenog je tipa.

U košari za stvari se nalazi i remen za nošenje kolica, što je super korisno za putovanja, ili za nošenje u stan i slično. Da, on dolazi uz kolica!

Dimenzije rasklopljenih kolica su u potpunosti “avionske” – prema IATA standardu, a između prednjeg i stražnjeg sjedišta automobila stanu čak i dva Aer-a! (Svaka aviokompanija ima za sebe propisane standarde, pa svakako provjerite dozvoljene dimenzije za ručnu prtljagu.)

U specifikacijama jasno stoji da su za 6+ mjeseci, no moguće je dokupiti adaptere za autosjedalicu, te ih pretvoriti u 2u1 sistem.

joolz-aer-8-550x550.png
joolz-aer-9-550x550.png

SJEDIŠTE

Što se tiče Aerovog sjedišta, jedno je od najviših na tržištu, sa svojih 55 cm visine – idealno za visoku djecu (a i maksimalno iskoristivo!), deklarirano na 6+ mjeseci.

Vrlo je prostrano (pogledaj gore dimenzije!), a osim vrhunske tkanine po kojoj je Joolz poznat, Aer nudi i savršenu potporu za osjetljivu kralježnicu te vratić.

joolz-aer-10-550x550.png
joolz-aer-11-550x550.png

Sjedište se spušta otvaranjem zip-panela. Nudi odličan polu-ležeći položaj s još jednom mrežicom za ventilaciju unutar samog zip-panela.

Jedna od mana je ta što sjedište ne ide u ravan ležeći položaj, no kako je sjedište ergonomski izrađeno, moguće ih je korisititi od samostalnog posjedanja (za neke bebe je to 4 mj, za neke 10).

joolz-aer-12-550x550.png
joolz-aer-14-550x550.png

Isprobala sam ih i sa svojim sinom, kojemu je bilo 6 mjeseci točno, i za kratke relacije nam je bilo odlično. Kad su do kraja polegnuta, nije da sjedi, položaj je sličniji onome u jajetu.


Sigurnosni pojasevi su dakako u 5 točaka, i svaka od točaka se kopča zasebno, tako da možete birati prema djetetovim željama hoćete li koristiti samo ramene pojaseve ili bedrene, ili pak svih 5. Otpuštaju se jednim klikom. Podešavanje po visini se odvija pomoću klizajuće trakice. Nema potrebe vaditi remenčić, provlačiti i slično.

joolz-aer-15-550x550.png
joolz-aer-16-550x550.png

Krov mu je odlične veličine, na idealnoj visini čak i za visoku djecu. Dolazi u dva panela, te postoji treći, skriven ispod zipa s ventilacijskom mrežicom.

Druga (i posljednja) mana je podesivi dio za noge (footrest). On nije dio kolica, ALI ga je moguće zasebno kupiti za zaista prihvatljiv iznos, i to toplo savjetujem svima koji uzimaju Aer.

Odlične je veličine, 20 cm, tako da stvarno nudi kvalitetnu potporu čak i za veliku djecu – isprobano sa Smajlićem koji je u trenutku testiranja bio 2.6god i oko 90 cm visine. Dijete od 18 mjeseci već može dosegnuti integriranu prečku za noge na samim kolicima, također isprobano.

joolz-aer-17-550x550.png
joolz-aer-18-550x550.png

Prečka je dio dodatne opreme, nije nužna, no tko voli… Ona je u potpunosti odvojiva (s bilo koje strane) te rotacijska. Također je izrađena od visokokvalitetne umjetne kože, i čisti se jednim potezom vlažnom krpicom! I ne samo to – moguće ju je i personalizirati.

Materijal je najviše kvalitete, te zahvalan za održavanje. Sve navlake su perive u mašini na 30*C (jasno, bez jake centrifuge ili omekšivača).

Dolazi u 5 predivnih boje: Mighty Green (tamno zelena), Delightful Grey (siva), Refined Black (crna), Elegant blue (plava) te Fantastic Red (crvena).

KAKVA JE VOŽNJA?

Kad smo ih uzeli na test, išla sam recimo to tako linijom manjeg otpora misleći: “Ah, pa to je maleni buggy, neću ga nešto posebno maltretirati…”, a na kraju smo završili na najgorem mogućem šoderu, dubljem šljunku i bijelom putu.

Aer mi je otkriće godine!

Zaista nisam vjerovala da jedna kolica te veličine mogu toliko podnijeti, i to bez ikakvog rasklimavanja i škripuckanja.

Ok, duboki šljunak ne mogu niti obična kolica standardne veličine podnijeti, no Aer se ponašao identično kao kolica te veličine!

Sklapanje i rasklapanje mi je također ostalo u sjećanju i ruci kao jedno od najlakših ikada. Nema začkoljica, nema zapinjanja, ide od prve bez frke. Sve sam obavljala držeći Sunčića u drugoj ruci. Iz iskustva drugih mama sam čula kako ga nije moguće sklopiti s prečkom, no mi je ne koristimo tako da evo, dijelim informaciju.

Ogroman plus mu je to što odmah u paketu dolazi s kišnom navlakom te torbom za transport, tako da realno možete uložiti samo u footrest (podesivi dio za noge), ako smatrate potrebnim.

Dodatak priči s paketom: Joolz je firma koja strašno drži do ekologije, tako da na samoj kutiji imate perforacije za izradu nečega, kako bi je iskoristili do kraja umjesto bacanja po otvaranju!

Eh, i šlag na kraju – nakon registracije na njihovoj stranici imate doživotnu garanciju na svoj proizvod! U današnje vrijeme to rijetko tko više nudi, zar ne?

joolz-aer-19-550x550.png
joolz-aer-20-550x550.png

Nekako mi nema smisla uspoređivati ga s konkurencijom, Aer je klasa za sebe.

Mislim da je zapravo on konkurencija! Najčešće pitanje: vrijedi li novca? Da, da, da i DA!

P.S. Po povratku u Njemačku sam vidjela mamu na biciklu s Aerom na ramenu! To je bilo superkul 😊

 

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Adapteri za autosjedalicu – jaje
 • Prečka
 • Podesivi dio za noge – footrest
 • Organizator

Strollerica (www.strollerica.com/blog)

joolz-aer-21-1100x550.png

Izaberite svoju boju Joolz Aer kolica:

kišobran kolica Aer fantastic red 309040 | BabyCenter Hrvatska
Jednostavno slaganjeVrlo lagana kolica: 6,1 kgErgonomski oblikovanaSjedište nosivosti do 22 kgVelika košara za kupovinu nosivosti do 5 kgKvalitetni materijaliU paketu su: kolica, zaštita od kiše, vreća za pospremanje kolica
kišobran kolica Aer elegant blue 309000 | BabyCenter Hrvatska
Jednostavno slaganjeVrlo lagana kolica: 6,1 kgErgonomski oblikovanaSjedište nosivosti do 22 kgVelika košara za kupovinu nosivosti do 5 kgKvalitetni materijaliU paketu su: kolica, zaštita od kiše, vreća za pospremanje kolica
kišobran kolica Aer delightful grey 309010 | BabyCenter Hrvatska
Jednostavno slaganjeVrlo lagana kolica: 6,1 kgErgonomski oblikovanaSjedište nosivosti do 22 kgVelika košara za kupovinu nosivosti do 5 kgKvalitetni materijaliU paketu su: kolica, zaštita od kiše, vreća za pospremanje kolica
kišobran kolica Aer mighty green 309020 | BabyCenter Hrvatska
Jednostavno slaganjeVrlo lagana kolica: 6,1 kgErgonomski oblikovanaSjedište nosivosti do 22 kgVelika košara za kupovinu nosivosti do 5 kgKvalitetni materijaliU paketu su: kolica, zaštita od kiše, vreća za pospremanje kolica
kišobran kolica Aer refined black 309030 | BabyCenter Hrvatska
Jednostavno slaganjeVrlo lagana kolica: 6,1 kgErgonomski oblikovanaSjedište nosivosti do 22 kgVelika košara za kupovinu nosivosti do 5 kgKvalitetni materijaliU paketu su: kolica, zaštita od kiše, vreća za pospremanje kolica
prednji štitnik za dijete Aer brown 309902 | BabyCenter Hrvatska
Prednji štitnik za zaštitu djeteta u kolicima Joolz Aer