Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Sport prema dobi djeteta

Sport i tjelesna aktivnost neizostavan je dio života svakog djeteta. Mogli bismo reći, čak i nužan. Bavljenje tjelesnom aktivnošću aktiviraju se sinapse u mozgu djeteta što uvelike utječe na razvoj mozga. Pritom ne zaboravite na dob djeteta prilikom odabira sporta ili fizičke aktivnosti.

blog-sport-2.jpg

Djeca s godinu dana najčešće uče tek prve korake i još nekoliko mjeseci neće biti spremni za fizičku aktivnost, ali to ne znači da nisu spremni istraživati svijet u svom triciklu! SmarTfold tricikli, prvi su sklopivi tricikli izrađeni od kvalitetnih materijala i mnogoj djeci omiljeno prvo vozilo. Naravno, ne zaboravite ni na guralice koje djeca obožavaju. Uz guralice će vježbati svoju motoriku i ravnotežu, a prve sramežljive korake brzo će zamijeniti brzi spretni koraci.

Djeca s 3 godine dovoljno su već veliki za vožnju na svom prvom romobilu ili na biciklu guralici. Uz romobil ili bicikl guralicu djece vježbaju ravnotežu i odlična su priprema za vožnju bicikla. Uz bicikl ili romobil, djeca uživaju u parku na toboganu i ljuljačkama i u igri loptom. Imate li veliko dvorište, obogatite ga ljuljačkom ili /i toboganom za beskonačnu igru svojih mališana.

Djeca s 3 ili više godina spremna su i za sportske ili plesne grupe. Rad u grupi uz fizičku aktivnost uči djecu i timskom radu i strpljenju, jer djeca nerijetko moraju čekati red u grupi. Također, unutar sportskih grupa stvaraju se prijateljstva koja nerijetko traju godinama.

No, postoji i sport koji se preporučuje već od 3 mjeseca života djeteta – plivanje. Plivanje je izvrsno za razvoj djece. Za male neplivače preporučujemo Fredov kolut. Svojim oblikom Fredov kolut potiče rad nogu kod djeteta, a dijete je u pravilnom ležećem položaju. Imate li mjesta u svom dvorištu, razveselite svoje mališane bazenom kako bi cijelo ljeto moglo uživati u plivanju.

I ne zaboravite, vrijeme provedeno vani nije izgubljeno vrijeme!

blog-sport-1.jpg