Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Valentinovo: Nađimo dječju ljubav

blog-valentinovo-v2-25012019-1100x400.jpg

U tjednima prije Valentinova svijet postaje crven i sladak. Reklame i prodavaonice prikazuju sretne parove koji se drže za ruke i međusobno se razveseljavaju poklonima. Oni koji imaju djecu prije ili kasnije susreti će se s pitanjem najmlađeg člana: 'Mama, hoćemo li slaviti Valentinovo?'


Ako je Valentinovo proslava ljubavi, i ako volimo svoju djecu najviše na svijetu, naravno da je to i njihov praznik. Praznik ljubavi. Možda ste u prošlosti Valentinovo vezali uz romantičnu večeru za dvoje, veliki buket cvijeća i čokoladna srca...no, sada je vrijeme za drugačije Valentinovo.


Roditelji ne žele razočarati svoje mališane i zato prekinimo staru tradiciju kad vas je bilo samo dvoje i stvorite novu, sa svojim djetetom. Uostalom, radi se o ljubavi, zar ne? Možete im napisati posebno pismo za Valentinovo u kojem ćete im napisati koliko ih volite te koliko radosti pridonose u vašoj obitelji. Možete im napisati popis stvari koje volite kod njih (na primjer: koliko je prekrasna djevojčica/ prekrasan dječak, koliko njihov osmijeh zagrije vaše srce, a jutarnji poljubac ispuni dan...), uključite i malo humora (na primjer: uvijek spavaš s nogom oko mog struka) ili zapišite duboke osjećaje kojim opisujete koliko su jedinstveni, vrijedni i nezamjenjivi te da bi ste ih prepoznali među tisuću djece zatvorenih očiju. Ti si savršeno dijete za mene i prihvaćam te točno takvo kako si. Volim te!

blog-valentinovo-2-v2-25012019-1100x400.jpg

Ako zaronite dublje u svoje emocije i zapišete što osjećate prema vašem djetetu (sav onaj stres koji se ponekad nakupi sada ostavite po strani), djetetu ćete dati neprocjenjiv dar i lijepo sjećanje. Osim pisma, dijete možete iznenaditi nekim posebnim darom: recimo odlaskom u slastičarnicu, čime ćete razbiti dnevnu rutinu. Djetetu će to ostati u lijepom sjećanju.

U večernjim satima, kada se dječji smijeh i male glave uvuku u svijet snova, uzmite si vremena i posvetite se partneru. Uostalom, najsretnije dijete je ono koje ima roditelje koji se vole.