Baby Center internet trgovina
0

Vodič za kupnju autosjedalica

Najsigurniji zagrljaj koji možete dati svom djetetu

Kada dođe vrijeme za kupnju dječje autosjedalice, sigurnost je ključni element na koji roditelji obraćaju najviše pažnje. Naravno, pri odabiru prave autosjedalice ne smijemo zanemariti ni druge, jednako važne kriterije koji utječu na djetetovu dobrobit, udobnost i korištenje..

Kako izabrati autosjedalicu?

Izvažite i izmjerite dijete prije kupnje sjedalice. A najpouzdaniji izbor autosjedalice temelji se na visini djeteta. No, kako djeca iste dobi mogu imati različitu težinu, nije na odmet uzeti i dobnu skupinu kao pokazatelj.
Više pročitajte...

Koja autosjedalica je prikladna?

Bilo da se spremate za dolazak novorođenčeta ili idete na put sa starijim djetetom, važno je posvetiti se provjeri integriteta postojeće autosjedalice i po potrebi kupiti novu, prikladniju autosjedalicu. Osim sigurnosti, pravilno odabrana autosjedalica osigurat će djetetu i udobno putovanje.​​​​​​​

Rukovanje autosjedalicom

Kako postaviti autosjedalicu u vozilo, sa sigurnosnim pojasom ili Isofixom? Što je sa sjedalima bez Isofixa? Je li potrebno okrenuti autosjedalicu unatrag ili u smjeru vožnje? Koliki je rok trajanja autosjedalice?
Više pročitajte...


Rabljena autosjedalica? Ne hvala!

Ovo može zvučati zgodno, ali korištenje takvog sjedala se ne preporučuje. Svako sjedalo ima svoju povijest i u ovom slučaju nećete znati sa sigurnošću kako je korišteno i je li možda bilo uključeno u prometnu nesreću.
Više pročitajte......

Vožnja u suprotnom smjeru

Kod malog djeteta glava je dosta velika u odnosu na tijelo, te predstavlja čak 25% ukupne težine, dok su vratne kosti i mišići još uvijek krhki i slabo razvijeni. Kada je dijete pravilno vezano u sjedalici postavljenoj u smjeru vožnje, njegova su ramena i torzo zaštićeni.
Više pročitajte..

iSize - još viša razina sigurnosti

Zategnite ih tako da između djetetovih ramena i pojasa nema prostora više od jednog prsta prostora. Za stariju djecu, međutim, provjerite jesu li pravilno vezali pojaseve u automobilu.
Više pročitajte...

ADAC - testiranje autosjedalica

Prilikom putovanja napravite pauze. Dojenčad možete biti najviše 2 sata u autosjedalici. Ako idete na duži svakako se zaustavite nekoliko puta, rastegnite i razgibajte. 
​​​​​​​Više pročitajte...

Po autosjedalicu u Baby centru

​​​​​​​ Za vas smo pripremili nekoliko konkretnih razloga zašto je kupnja dječje sigurnosne autosjedalice u Baby centru prava odluka.​​​​​​​
Više pročitajte...

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 KN