Pretražite proizvode

Pretražite sadržaj

logo-1.gif

Zaštitimo se od sunca


Nakon duge i tmurne zime naši mališani su jedva dočekali sunčane proljetne dane i ne mogu se zasititi igre na svježem zraku. Topli proljetni dani idealni su za obiteljske izlete u prirodi koji će vaši mališani pamtiti vječno. No, izleti u prirodi traže od roditelja i pojačanu brigu za nježnu dječju kožu.

Svjesni ozonskih rupa, roditelji su svjesni važnosti zaštite nježne dječje kože. Za razliku od kože odraslih, dječja koža još je tanka i osjetljivija i stoga je izrazito važno pravilno brinuti o njoj, jer se ona sama ne može još boriti s opasnostima sunca. Razvojem farmaceutske industrije tržište nudi veliki izbor krema sa zaštitnim faktorom namijenjenim upravo osjetljivoj dječjoj koži. Nova odredba EU je da je kreme sa zaštitnim faktorom dozvoljeno koristiti već od 6 mjeseci djetetovog života. Prilikom odabira obratite pažnju na sastav i vaš odabir bi trebala biti krema s mineralnom zaštitom. Mineralni filteri svojim naslagama odbijaju ili raspršuju ultraljubičaste zrake, prirodnog su izvora i puno nježnija i zdravija opcija za kožu djece od kemijskih filtera. Proizvodi za zaštitu od sunca dječje kože trebali bi njegovati kožu u obliku dodatne hidratacije. Boravak na suncu i u prirodi dodatno će isušiti kožu pa obratite pozornost da zaštita od sunca sadrži arganovo ulje ili aloe veru, sastojke koji su prirodni i nježni, ali djelotvorni. Nije na odmet dodati da se za zaštitu djece koristi SPF 50 uz obavezno izbjegavanje sunca u razdoblju od 10 – 17 sati.

bp_curica.jpg

Što kada je dijete mlađe od 6 mjeseci, a vi želite dan provesti na svježem zraku? Mnogi brendovi kolica u svojoj ponudi sadrže navlaku za kolica koja već u sebi sadrži SPF 50. Dok suncobran stvara hlad, navlaka će vam pružiti sigurnost da ste svoje dijete potpuno zaštitili od štetnog djelovanja sunca.


Međutim, kada vaši mališani porastu i počnu puzajući i trčeći otkrivati svijet oko sebe, kolica će im služiti samo kada ih svježi zrak toliko slomi da umor prevlada. Roditelji tada moraju obratiti posebnu pažnju na zaštitu djetetove kože. Uz mlijeko sa zaštitnim faktorom, zaštitite svoje mališane i odjećom. Šeširići širokih oboda sa SPF-om zaštiti će cijelo djetetovo lice. No, ostaje pitanje što je ostatkom tijela. Na tržištu je sve prisutnija odjeća sa zaštitnim faktorom, ali svjesni smo da će djeca često inzistirati na omiljenoj majici ili hlačicama koji ne sadrže SPF zaštitu. Tada je važno posegnuti za mlijekom koji sadrži SPF 50 i namijenjen je dječjoj koži. Ako cijeli dan planirate provesti u prirodi, važno je obavljati zaštitu svaka 2 sata ili ako se dijete kupa, nakon svakog izlaska iz vode.

konfidence2-1100x400_003.png

U toplijim danima zbog više vremena koje provodimo u prirodi često javljaju uboda insekata. Nakon svakog dužeg boravka u prirodi, važno je detaljno pregledati djetetovu kožu. Ako ustanovite da se krpelj uhvatio na kožu, uklonite ga nježno i pratite promjene na djetetovoj koži. Ukoliko je dijete ugrizao komarac ili neki drugi mali insekt, pojaviti će se crvenilo, te bi u kućnoj ljekarni trebalo uvijek imati pripremljene gelove za ublažavanje uboda. 

intex1-1100x400.png

Kada ste sigurni da ste svoje dijete potpuno zaštiti od negativnog djelovanja sunca, vrijeme je za igru. Popis igračaka koje bi dijete poželjelo ponijeti sa sobom je poduži. Zato smo pitali iskusne roditelje da nam napišu što se nalazi u njihovoj torbi od igračaka kada idu na izlet u prirodu. Pročitajte iskustva roditelja koje igračke nose na izlet u prirodu.