Opći uvjeti

Uvjeti poslovanja internet trgovine Baby Center

Korištenje
​​​​​​​

Pristup web stranicama www.babycenter.hr i podacima na stranicama podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama. Sastavni dio ovih Općih uvjeta je i Isključenje od odgovornosti.

Web stranice poduzeća AKIDS HR d.o.o. mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Baby Center internet trgovine www.babycenter.hr obvezujete se poštivati ove Opće uvjete te se smatra kako ste pristali na iste.

Ovi Opći uvjeti kao i Isključenje od odgovornosti u potpunosti se odnose na web stranice Baby Center internet trgovine i na sve druge web stranice u vlasništvu poduzeća AKIDS HR d.o.o.

Internet trgovina Baby Center www.babycenter.hr (u nastavku internet trgovina) u vlasništvu je poduzeća AKIDS HR d.o.o., Jankomir 33, 10000 Zagreb (u nastavku poduzeće).

U internet trgovini možete kupovati proizvode za trudnice, dojenčad i djecu.
AKIDS HR d.o.o. posjeduje dozvolu za Internet prodaju medicinskih proizvoda, prema rješenju Agencije za lijekove i medicinske proizvode.
AKIDS HR d.o.o. u internet trgovini omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.

Proizvode prodajemo isključivo na području Republike Hrvatske osobama starijim od 18 godina. Kupnju u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu obaviti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu obaviti kupnju samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Isporučitelj naručene robe je AKIDS HR d.o.o., Jankomir 33, 10000 Zagreb.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Sve cijene u internet trgovini izražene su u eurima (€) i kunama (kn) i uvećane za PDV.
Iznos fiksnog tečaja konverzije iznosi 7,53450 kuna za euro.
​​​​​​​Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.

Neke od fotografija na web stranicama poduzeća AKIDS HR d.o.o. ilustrativne su prirode. Slike proizvoda na web stranicama poduzeća AKIDS HR d.o.o. mogu se razlikovati u boji i dezenu u odnosu na stvarne proizvode. Slike proizvoda na web stranicama internet trgovine mogu se malo razlikovati u nijansi boje i položaju dezena u odnosu na stvarne proizvode.

Postupci i uvjeti kupnje i prodaje na web stranicama internet trgovine definirani su sljedećim parametrima: registracijom, odnosno prijavom, narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.
​​​​​​​

Registracija / prijava
​​​​​​​

Registracija je prvi upis korisnika u bazu kupaca, prilikom kojeg kupac upisuje tražene podatke (korisničko ime / adresa e-pošte, lozinka, ime i prezime, adresa, telefonski broj...) Prijava je moguća tek nakon što su svi potrebni podaci upisani u bazu korisnika i za svako daljnje korištenje usluge potrebno je upisati samo korisničko ime i lozinku.

Kupac se na istoj stranici može registrirati i za kupnju u Baby Center internet trgovini i kao član kluba Baby Center. Kupnjom u internet trgovini član kluba Baby Center ostvaruje pravo na posebne pogodnosti za članove kluba. (Više o klubu Baby Center možete pročitati ovdje.)

Registracija se odvija u dva koraka:
1. upis podataka u elektronski obrazac na web stranici i
2. autorizacija korisničkog računa e-poštom.

Mole se kupci da u elektronski obrazac upisuju vlastitu adresu e-pošte koju koriste, jer će na tu adresu biti poslana poruka s poveznicom za autorizaciju korisničkog računa.

Ukoliko kupac ima problema prilikom registracije ili prijave može nas nazvati na telefonski broj internet trgovine 091 2561 008 radnim danom od 9:00 do 16:00 sati ili poslati e-poštu na internet.trgovina@babycenter.hr.

Sigurnost
​​​​​​​

Prilikom registracije u internet trgovinu kupac je dužan upisati lozinku (zaporku). Kupac je lozinku obavezan zadržati samo za sebe i ne dijeliti ju s drugim osobama. Kupac je potpunosti odgovoran (materijalno i pravno) za sva djela i narudžbe koje su učinjene pod njegovom lozinkom.

Ukoliko kupac zna ili sumnja kako još netko zna njegovu lozinku, dužan je o tome obavijestiti nas pozivom na telefonski broj internet trgovine 091 2561 008 radnim danom od 9:00 do 16:00 sati ili slanjem e-pošte na internet.trgovina@babycenter.hr.

Kod prikupljanja i prenošenja osjetljivih podataka upotrebljavamo šifriranje SSL-om (Secure Sockets Layer) s 128-bitnim kodiranim ključem. Šifriranje SSL-om djeluje tako da poslane podatke učini nečitljivima svima osim nama. Protokol SSL osim toga jamči i potpunu autentičnost internet trgovine.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u mogućnost postojanja sigurnosnih propusta, nedopuštenoga korištenja usluga ili kršenja uvjeta i pravila, AKIDS HR d.o.o. zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave i pravo da od kupca traži da promijeni lozinku.
​​​​​​​

Zaštita i korištenje osobnih podataka

AKIDS HR d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR) Europskog parlamenta i Vijeća, Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.

AKIDS HR d.o.o. će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima. AKIDS HR d.o.o. u internet trgovini prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke: ime, prezime, adresu, telefonski broj, adresu e-pošte. AKIDS HR d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe. Navedeni osobni podaci prikupljaju se i obrađuju u svrhu obrade i dostave narudžbi, rješavanja mogućih problema prilikom i nakon kupovine, analize i proučavanja kupovnih navika, provođenja ciljnog marketinga i anketiranja.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje. Kupac Baby Center internet trgovine može u bilo kojem trenutku zatražiti da AKIDS HR d.o.o. prekine obradu gore navedenih osobnih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća AKIDS HR d.o.o., a posebno djelatnici internet trgovine i Kluba Baby Center, te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice poduzeća AKIDS HR d.o.o. sadrže određene poveznice na druge web stranice koje nisu u vezi sa poduzećem AKIDS HR d.o.o. AKIDS HR d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na tim web stranicama.

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka za AKIDS HR d.o.o. je VIBOR d.o.o. Miha Ozimek, tel. +386 51 674 396, e-mail: miha.ozimek@vibor.si. Valjanost Općih uvjeta: od 24.5.2018. do promjene ili otkazivanja.

Radno vrijeme
​​​​​​​

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Internet trgovina (otprema robe) radi od ponedjeljka do petka od 7:00 do 15:00 sati. Otprema robe ne radi subotom, nedjeljom i blagdanom.
​​​​​​​

Dostupnost

Iako AKIDS HR d.o.o. nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, AKIDS HR d.o.o. ne može jamčiti da će usluge na web stranicama poduzeća odgovarati potrebama svakog posjetitelja. AKIDS HR d.o.o. također ne može jamčiti da će usluge biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, kako bismo je otklonili na najbrži mogući način, molimo posjetitelja da pogrešku prijavi na besplatni telefonski broj 0800 913 013 (radnim danom od 9:00 do 16:00 sati) ili slanjem e-pošte na adresu info@babycenter.hr.

Pristup web stranicama poduzeća AKIDS HR d.o.o. ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja. Ni u kojem slučaju AKIDS HR d.o.o. neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja web stranica i internet trgovine poduzeća AKIDS HR d.o.o.

Uz prethodno navedene uvjete, AKIDS HR d.o.o. neće biti odgovoran, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo kakve pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na web stranici poduzeća, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, te za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.
​​​​​​​

Cijene

Sve cijene u internet trgovini izražene su u eurima (€) i kunama (kn) i uvećane za PDV.
Iznos fiksnog tečaja konverzije iznosi 7,53450 kuna za euro.
​​​​​​​Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.

Račun će biti izrađen prema cijenama po kojima je korisnik naručio proizvode.

Članovi kluba Baby Center i u internet trgovini ostvaruju pogodnost kupnje po posebnim klupskim cijenama. Da bi ostvario ovu pogodnost kupac član kluba Baby Center prilikom registracije u internet trgovini upisuje broj s članske iskaznice kluba. Ukoliko kupac nije član kluba Baby Center prilikom registracije za kupnju u internet trgovini ima mogućnost registrirati se kao član kluba Baby Center. (Više o klubu Baby Center možete pročitati ovdje.)

INTERNET POPUST - kod proizvoda označenih s ikonicom "Internet popust" cijene su važeće samo za kupnju u Internet trgovini, za sve kupce.

AKIDS HR d.o.o. zadržava pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku.
​​​​​​​

Naručivanje robe
​​​​​​​

Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac u sučelju internet trgovine elektronički odabere i konačno potvrdi narudžbu.

Obavijest o potvrdi narudžbe kupcu će na upisanu adresu e-pošte biti poslana nakon što kupac potvrdi narudžbu.

AKIDS HR d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.

Ukoliko AKIDS HR d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će u najkraćem mogućem roku kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Obavijest o otpremi naručenih proizvoda kupcu će na upisanu adresu e-pošte biti poslana nakon što sva naručena roba bude spremna za otpremu.​​​​​​​

Načini plaćanja
​​​​​​​

Kupac se obvezuje naručenu robu platiti poduzeću AKIDS HR d.o.o., odnosno vanjskom pružatelju usluge koji u ime poduzeća AKIDS HR d.o.o. vrši naplatu, na način koji je odabrao prilikom sastavljanja narudžbe.

Moguće je plaćanje:
- kreditnim karticama Mastercard, Diners Club i Visa, debitnim karticama Maestro i Visa Electron -  korištenjem internet usluge WSPay, uz koji su podaci o kartici zaštićeni i sigurni
- PayPal - brz i jednostavan način internet plaćanja
- darovnom karticom Baby Center
- gotovinom prilikom dostave (pouzećem - po primitku pošiljke).

Trošak dostave dodatno se zaračunava u ukupnu cijenu prema cjeniku objavljenom na web stranicama poduzeću AKIDS HR d.o.o.


Plaćanje debitnim i kreditnim karticama
​​​​​​​

AKIDS HR d.o.o. je sigurnost Vašeg kartičnog plaćanja povjerio usluzi WSPay™ poduzeća Webstudio d.o.o.

AKIDS HR d.o.o. u potpunosti snosi odgovornost za ugovorenu kupoprodaju kada WSPay™ sustav pošalje obavijest da je transakcija ugovorenog iznosa za naručenu robu uspješno obavljena.

Kupac internet trgovine www.babycenter.hr na sigurnoj web stranci usluge WSPay™ odabire vrstu kartice kojom plaća i upisuje tražene podatke. Klikom na „Izvrši plaćanje“ kupac odobrava poduzeću AKIDS HR d.o.o. naplatu naručenih proizvoda s računa kartice. U iznimnom slučaju da AKIDS HR d.o.o. ne može kupcu isporučiti neki od naručenih proizvoda, AKIDS HR d.o.o. može, uz odobrenje kupca, smanjiti iznos odobren za transakciju za vrijednost predmetnog proizvoda.
​​​​​​​

Obročno plaćanje u Internet trgovini poduzeća AKIDS HR d.o.o. moguće je:

- karticom Diners do 24 obroka

- karticama Visa Inspire, Visa Premium i Maestro kartica PBZ-a obročno plaćanje na 2-6 rata

- karticama Mastercard i Visa Zagrebačke banke (za koje je odobreno obročno plaćanje) do 12 obroka, za iznos transakcije veći od 500,00 kn / 66,36 €, a manji od 60.000,00 kn / 7.963,37 €.
​​​

Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke (pouzećem)
​​​​​​​

Opcija plaćanja pouzećem kupcu omogućuje da iznos narudžbe podmiri prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Plaćanje pouzećem nije moguće ukoliko kupac odabere preuzimanje naručene robe u trgovini Baby Center. U tom slučaju moguće je isključivo plaćanje karticom.
​​​​​​​

Otprema i dostava robe

Internet trgovina Baby Center svu naručenu robu dostavlja na adresu kupca koristeći usluge dostavne službe (u nastavku pružatelj usluge dostave):

GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o. (za otoke u suradnji sa Hrvatskom Poštom) 
Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o.
Hrvatska pošta d.d. (za artikle većih dimenzija i mase)

    Otprema robe

​​​​​​​Naručena roba se za otpremu priprema nakon što AKIDS HR d.o.o. zaprimi obavijest da je transakcija ugovorenog iznosa po računu uspješno obavljena ili, ukoliko kupac naručenu robu plaća po primitku pošiljke (pouzećem), odmah po narudžbi. Roba se za otpremu priprema isključivo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9:00 do 21:00 sati.

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti. Paketi mogu uključivati razne zaštitne materijale za sprječavanje loma (papir, stiropor, spužva i/ili slično).

Račun će biti priložen u paketu (ili jednom od paketa ukoliko se naručena roba isporučuje u više paketa), osim u slučaju da je adresa za isporuku različita od adrese kupca. U tom slučaju račun će biti poslan preporučenom poštom ili e-poštom na adresu kupca.

U paketu, uz proizvode za koje postoje ili ih zakon propisuje, bit će priložene i druge isprave koje je proizvođač, odnosno distributer, priredio radi lakše i sigurnije uporabe proizvoda (jamstvo, tehnička uputa, uputa za sklapanje, uputa za uporabu, popis ovlaštenih servisa, upozorenje o mogućoj opasnosti pri uporabi, izjava o sukladnosti proizvoda i sl.)

Paket može dodatno sadržavati i marketinške materijale (poput obavijesti o ponudi proizvoda, akcijama i sl.)

Obveza kupca je da pažljivo pregleda sadržaj svakog pojedinog paketa kako ne bi zajedno sa zaštitnom ambalažom bacio proizvode i/ili dijelove proizvoda, račun ili druge isprave.
​​​​​​​

Dostava robe

Pakete spremne za otpremu svakog radnog dana preuzimaju djelatnici poduzeća pružatelja usluge dostave i dalje s paketima manipuliraju prema vlastitim pravilima poslovanja.

AKIDS HR d.o.o. preporučuje kupcu da se upozna s Općim uvjetima poslovanja poduzeća GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o. , Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o.  i Hrvatska pošta d.d. radi zaštite vlastitih interesa kao krajnjeg korisnika usluge.

AKIDS HR d.o.o. ističe:

- Kupac ili druga osoba ovlaštena za primitak pošiljke dužna je prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih prijaviti dostavnom djelatniku, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

- Svojim potpisom na Dostavnoj listi pružatelja usluge dostave kupac ili druga ovlaštena osoba za primitak pošiljke potvrđuju da su pošiljku zaprimili neoštećenu i bez umanjenja njezinog sadržaja.

- Prigovor izjavljen ili podnesen pružatelju usluge dostave nakon uručenja pošiljke se ne prihvaća, osim u slučaju da primatelj ili druga osoba ovlaštena za primitak pošiljke priloži dokaz da je oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke nastalo prije uručenja pošiljke.

Ukoliko je na ovaj način podnesen prigovor opravdan AKIDS HR d.o.o. će kupcu omogućiti zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o svojem trošku.

Preuzimanje u trgovini

Ukoliko kupac prilikom naručivanja odabere preuzimanje u trgovini, naručenu robu preuzima po obavijesti da je paket spreman za preuzimanje u odabranoj trgovini.

Rokovi isporuke
​​​​​​​

Točno vrijeme isporuke ovisi o raspoloživosti i dobavljivosti svih naručenih proizvoda, vremenu potrebnom da se naručena roba pripremi za otpremu i otpremi, te vremenu potrebnom da pružatelj usluge dostave pošiljku isporuči kupcu.

Pružatelj usluge dostave pošiljke dostavlja isključivo radnim danom; od ponedjeljka do petka, odnosno prema posebnom rasporedu dostave za otoke navedene u rasporedu
GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o. , 
Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. i
Hrvatska pošta d.d.

Internet trgovina Baby Center naručenu robu otprema u roku od 2 do 4 radnih dana, osim ukoliko za neki od kupljenih proizvoda nije naveden drugi, duži rok otpreme.

Rok otpreme za sve naručene proizvode unutar jednog računa kupnje jednak je roku otpreme onog proizvoda naručenog unutar istog računa za koji vrijedi najduži rok otpreme. U slučaju da kupac ne želi čekati isporuku svih proizvoda prema proizvodu s najdužim rokom otpreme, kupac ima mogućnost proizvode grupirati i naručiti kako kupcu odgovara prema roku otpreme kroz zasebne kupnje. Ova mogućnost nije programski izdvojena u posebnu uslugu internet trgovine već je kupac ostvaruje obavljanjem dviju ili više odvojenih kupnji.
​​​​​​​

Troškovi dostave na adresu kupca

Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe. Cijena uključuje prikupljanje naručenih proizvoda, pakiranje i dostavu na odabranu adresu. Cijena dostave vidljiva je prilikom elektronskog zaključivanja narudžbe i jasno naznačena na računu.

​​​​​​​Iznos računa / Cijena dostave

do 40 € / 301,38 kn > 3,99 € / 30,00 kn

veći od 40 € > dostava se ne naplaćuje

Troškovi - preuzimanje paketa u trgovini

Roba koju ste naručili za preuzimanje u trgovini Baby Center, uz minimalni iznos narudžbe 10 € / 75,35 kn, se ne naplaćuje. Za vas ju pripremamo i pakiramo besplatno. 
​​​​​​​

Reklamacije, zamjena ili povrat robe

Reklamacije na proizvod, zahtjeve za zamjenom ili povratom robe, odnosno izjave o jednostranom raskidu ugovora uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.
​​​​​​​

Reklamacije
​​​​​​​

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke i tom slučaju molimo kupca da pošiljku ne preuzima.

U slučaju reklamacije kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu poduzeću AKIDS HR d.o.o. e-poštom ili poštom te dostaviti odgovarajući račun za predmetnu robu.

Ukoliko se radi o kvarovima unutar jamstvenih rokova, kupac može izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

Ukoliko je uređaj potrebno servisirati, upućujemo kupca da provjeri dokumentaciju o popisu ovlaštenih servisa koja je isporučena uz uređaj te postupi u skladu s uputama ovlaštenog servisa.
​​​​​​​

Zamjena ili povrat robe
​​​​​​​

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe.

Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prije isteka roka od 14 dana poštom (na adresu AKIDS HR d.o.o. Internet trgovina, Zaprešićka 2, Jablanovec, 10290 Zaprešić) ili e-poštom (na adresu internet.trgovina@babycenter.hr) poslati nedvosmislenu i potpisanu izjavu o odluci o odustajanju od kupnje uz kopiju računa, a neoštećen proizvod vratiti o vlastitom trošku u originalnom pakiranju, sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen.

U tu svrhu, kupac može upotrijebiti Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Više o ovoj mogućnosti pročitajte u sljedećem odlomku.
​​​​​​​

Postupak jednostranog raskida ugovora u roku od 14 dana
​​​​​​​

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora poslat ćemo Vam u pošiljci zajedno s računom i ostalom dokumentacijom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Robu vratite na adresu Internet trgovine (AKIDS HR d.o.o. Internet trgovina, Zaprešićka 2, Jablanovec, 10290 Zaprešić) ili je predajte u nekoj od poslovnica Baby Center (popis poslovnica) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili nam predate robu.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke možete koristiti u sljedećim slučajevima:

- isporuka robe koja nije naručena,

isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja,

- isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Baby Center,

- isporuka neispravna robe (ovo podrazumijeva i kvarove nastale unutar 14 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
​​​​​​​

Online rješavanje sporova
​​​​​​​

Na temelju Uredbe Europske unije o online rješavanju sporova vezanih na online kupnju, moguće je riješiti putem ODR (Online Dispute Resolution) platforme. Ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brz i jednostavan način podnijeti putem linka.

Oglašavanje
​​​​​​​

Dio web stranica poduzeća AKIDS HR d.o.o. predviđen je za oglašavanje i oglašivači su dužni te materijale usuglasiti sa zakonskim normama i pravilima. AKIDS HR d.o.o. nije odgovoran za bilo kakve protupravnosti, pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.
​​​​​​​

Vanjske usluge

Usluge koje na internetu pruža AKIDS HR d.o.o. ne uključuju troškove koje nastaju korištenjem računalne opreme i usluga za pristup našim stranicama. AKIDS HR d.o.o. nije odgovoran za telefonske troškove, troškove pružatelja internet usluge ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Molimo posjetitelja naših web stranica da primi na znanje da sve internetske stranice upotrebljava isključivo na vlastiti rizik. AKIDS HR d.o.o. ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje posjetitelj može pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (poslužitelja), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju AKIDS HR d.o.o. ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo povezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (poslužitelja) koje izravno ne kontrolira.
​​​​​​​

Dostavne službe
​​​​​​​

Internet trgovina Baby Center naručenu robu dostavlja koristeći usluge dostavne službe GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o., Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. i Hrvatska pošta d.d. Dostavna služba pruža poštanske usluge s dodanom vrijednošću i s tim u vezi dopunske usluge u unutrašnjem prometu na području Republike Hrvatske. Jedna od takvih usluga je i plaćanje pouzećem, kada kupac odabrane proizvode plaća dostavljaču tek kod primitka robe.

AKIDS HR d.o.o. preporučuje kupcu da se upozna sa Općim uvjetima poslovanja dostavnih službi GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o. , Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o. i Hrvatska pošta d.d. radi zaštite vlastitih interesa kao krajnjeg korisnika usluge.

AKIDS HR d.o.o. nakon otpreme robe nema direktnog utjecaja na daljnje postupanje sa samim paketima, pa stoga ne može odgovarati ni snositi posljedice za gubitak ili oštećenje pošiljke ili umanjenja njezina sadržaja nastalo prilikom dostave, za prekoračenje roka dostave do kojeg je došlo zbog prekoračenja roka dostave te za neizvršenje ili djelomično izvršenje usluge dostave.

AKIDS HR d.o.o. nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje kupac Internet trgovine www.babycenter.hr može pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti internetskih usluga koje su instalirane na poslužiteljima koje kontroliraju poduzeća dostavnih službi.
​​​​​​​

WSPay
​​​​​​​

AKIDS HR d.o.o. je sigurnost Vašeg kartičnog plaćanja povjerio usluzi WSPay™ poduzeća Webstudio d.o.o.

WSPay™ je sustav koji višestrukim šifriranjem i posebnim kanalima manipulira podacima.

WSPay™ primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između Webstudio sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

WSPay™ sustav instaliran je na poslužiteljima pod kontrolom poduzeća Webstudio d.o.o. AKIDS HR d.o.o. nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje kupac internet trgovine www.babycenter.hr može pretrpjeti zbog privremene, djelomične ili potpune nedostupnosti WSPay™ usluge.
​​​​​​​

Promjene uvjeta

AKIDS HR d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama. AKIDS HR d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.
​​​​​​​

Isključenje od odgovornosti

Korištenjem web stranica i internet trgovine poduzeća AKIDS HR d.o.o. prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovih web stranica. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih web stranica ili u vezi s njima. AKIDS HR d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup web stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu.

Sve informacije dostupne na web stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih web stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne.


Informacije koje AKIDS HR d.o.o. objavljuje na ovim web stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim AKIDS HR d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim web stranicama. AKIDS HR d.o.o. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na web stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja, AKIDS HR d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe bilo koje od informacija dostupnih na ovim web stranicama.

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 KN