Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka


IZJAVA O PRIVATNOSTI

Internet trgovina Baby Center prikuplja sljedeće podatke
: ime i prezime, e-mail adresa, kontakt telefon, adresa i adresa za dostavu, sat i datum registracije i arhivu komunikacije sa Internet trgovinom Baby Center i ostale podatke, koje korisnik unosi pri registraciji u Internet trgovinu Baby Center. Baby Center ne odgovara za točnost podataka, koje je korisnik unio.

Svrha obrade osobnih podataka

Korisnik se prilikom korištenja Internet trgovine Baby Center slaže sa važećim Općim uvjetima poslovanja Internet trgovine, objavljenih na adresi: https://www.babycenter.hr/internet-trgovina/opci-uvjeti
Korisnik može provjeriti moguće promjene općih uvjeta i svrhu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Internet trgovina Baby Center prikupljene osobne podatke čuva u svrhu obrade narudžbi (slanje ponuda, računa i ostalih informacija vezanih za narudžbu) te za ostalu neophodnu komunikaciju s korisnikom.

Upravitelj osobnim podacima, prikupljene osobne podatke koristi za proučavanje kupovnih navika pojedinaca, sa svrhom izravnog i ciljanog marketinškog oglašavanja. Korisnik u bilo kojem trenutku može zatražiti privremenu ili trajnu obustavu korištenja osobnih podataka za svrhu izravnog marketinga.

Prijava na e-novosti

Korisnik se može prijaviti za primanje e-novosti, putem kojih Internet trgovina Baby Center, do opoziva, obavještava o novostima i ponudama Internet trgovine i ostalih prodajnih mjesta, kao i o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama.

Prijavom na e-novosti upravitelj prikuplja sljedeće osobne podatke: ime, prezime, e-mail adresu, IP, u slučaju da se korisnik prijavljuje kao registrirani korisnik – i adresu i telefon.

Nakon što je obrazac ispunjen, korisnik na navedenu e-mail adresu prima potvrdnu poruku. Po potvrdi primitka korisnik je prijavljen na primanje e-novosti do odjave. Korisnik se u bilo kojem trenutku može odjaviti klikom na gumb „ODJAVA“ u primljenoj e-mail poruci, i zahtijevati da upravitelj osobnim podacima trajno prestane koristiti njegove osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.

Zahtjev će biti obrađen u zakonskom roku. Korisnik može zahtijevati uvid u način obrade svojih osobnih podataka.Upravitelj osobnim podacima će o sigurnosti podataka brinuti sukladno hrvatskom i europskom zakonodavstvu.

Registracija

Upisane podatke korisnika upravitelj osobnim podacima do opoziva koristi za obradu korisnikove narudžbe, analiziranje korisničkog iskustva u svrhu poboljšanja usluge i marketinške analize, koje će omogućiti pripremu odgovarajućih ponuda i poboljšanje procesa prodaje. Podaci se mogu koristiti i za ponovljenu ciljano oglašavanje (re-marketing). Registracija korisniku olakšava praćenje prošlih kupovina i ubrzava postupak kupnje. Internet trgovina Baby Center pohranjuje podatke do opoziva ili odjave sukladno hrvatskom i europskom zakonodavstvu o sigurnosti osobnih podataka.

U slučaju da korisnik želi obrisati korisnički račun, potrebno se odjaviti e-mailom, koji mora sadržavati: ime i prezime korisnika te e-mail adresu s kojom se korisnik registrirao. Zahtjev za brisanje korisničkog računa treba biti poslan s e-mail adrese, kojom je korisnik prijavljen kao registrirani član/korisnik.

Korištenje kartice Kluba Baby Center je definirano Općim uvjetima poslovanja kluba Baby Center Hrvatska, dostupno na poveznici: https://www.babycenter.hr/userfiles/media/default/dokumenti/hr-klub-websize.pdf.

Prava korisnika

Korisnik može u bilo kojem trenutku zatražiti informacije o podacima kojima upravitelj osobnim podacima upravlja i obrađuje, kao i ograničiti obradu, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka, prigovoriti na obradu ili podnijeti žalbu Povjereniku za informacije. Sva pitanja vezana za zaštitu podataka i upotrebu Internet trgovine Baby Center, može uputiti e-mailom na adresu: miha.ozimek@vibor.si.

Osiguravanje sigurnosti podataka

Podaci koje korisnik ispunjava putem Internet trgovine Baby Center ili na drugi način (e-mailom, telefonom i dr.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu sa važećim hrvatskim i europskim zakonodavstvom. Osobne podatke upravitelj osobnim podacima pažljivo štiti i sprečava njihovu zloupotrebu. Osobni podaci se koriste samo u svrhu za koju je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo osobe ovlaštene od strane Baby Centra (zaposlenici, ugovorni partneri), s kojima je Baby Center sklopio odgovarajući sporazum o zaštiti i obradi osobnih podataka. Način obrade osobnih podataka definiran je internim aktima (Pravilnik o privatnosti osobnih podataka i Politika sigurnosti podataka.)

Podaci, koje korisnik povjerava upravitelju osobnim podacima su povjerljivi. Internet trgovina Baby Center ih ne prosljeđuje neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može proslijediti pouzdanim partnerima ili zakonom ovlaštenim institucijama, sukladno važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Općoj uredbi o zaštiti podataka.

Podaci se mogu dostaviti:

- tvrtkama za obradu podataka i informacijskih usluga, koje osiguravaju neometan rad Internet trgovine i njezina poboljšanja (hosting poslužitelj, poboljšanje korisničkog iskustva, navigacija, e-mail marketing, …);

- marketinškim agencijama u svrhu re-marketinga

- tvrtkama koje osiguravaju proces kupnje (usluge dostave i sl.), ali samo u mjeri koja je potrebna za uspješno izvršenje narudžbe/dostave

- ovlaštenim institucijama, ako to zahtjeva zakon (sud, inspekcija itd) 

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima, su dužni poštovati povjerljivost podataka u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom.

Razdoblje odobrenja i čuvanja

Upotrebom Internet trgovine korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i pristao na uvjete povjerljivosti podataka i načine korištenja podataka u Internet trgovini Baby Centra.

Internet trgovina Baby Centra čuva podatke do opoziva, odjave ili zahtjeva za brisanje u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom, ili do ispunjenja svrhe, radi koje su se podaci sakupljali i obrađivali.


Upravitelj osobnih podataka je: AKIDS HR d.o.o., Jankomir 33, 10000 Zagreb.

Moguća pitanja o privatnosti i obradi podataka možete uputiti na: info@babycenter.hr ali dpo@babycenter.hr.

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 KN