Povrat

Reklamacije, zamjena ili povrat robe za Internet trgovinu

Reklamacije na proizvod, zahtjeve za zamjenom ili povratom robe, odnosno izjave o jednostranom raskidu ugovora uvažavamo sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.


Reklamacije

U slučaju da je pošiljka kupljena u internet trgovini oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke i tom slučaju molimo kupca da pošiljku ne preuzima.

U slučaju reklamacije proizvoda kupljenih u internet trgovini kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu poduzeću AKIDS HR d.o.o. e-poštom, telefaksom ili pismeno te dostaviti odgovarajući račun za predmetnu robu.

Ukoliko se radi o kvarovima unutar jamstvenih rokova, kupac može izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.

Ukoliko je uređaj potrebno servisirati, upućujemo kupca da provjeri dokumentaciju o popisu ovlaštenih servisa koja je isporučena uz uređaj te postupi u skladu s uputama ovlaštenog servisa.


Zamjena ili povrat robe kupljene u internet trgovini

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom kupljenom u internet trgovini, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe.

Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prije isteka roka od 14 dana poštom (na adresu AKIDS HR d.o.o. Internet trgovina, Zaprešićka 2, Jablanovec, 10290 Zaprešić) ili e-poštom (na adresu internet.trgovina@babycenter.hr) poslati nedvosmislenu i potpisanu izjavu o odluci o odustajanju od kupnje uz kopiju računa, a neoštećen proizvod vratiti o vlastitom trošku u originalnom pakiranju, sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen. Važno: prilikom slanja paketa potrebno je naznačiti da je isporuka na adresu: AKIDS HR d.o.o. Internet trgovina, Zaprešićka 2, Jablanovec, 10290 Zaprešić.
Ne preuzimamo pakete u poštanskim uredima.

U tu svrhu, kupac može upotrijebiti Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Više o ovoj mogućnosti pročitajte u sljedećem odlomku.

Postupak jednostranog raskida ugovora (za kupnju u internet trgovini) u roku od 14 dana 

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora poslat ćemo Vam u pošiljci zajedno s računom i ostalom dokumentacijom.

Rok za jednostrani raskid (za kupnju u internet trgovini) iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat robe se vrši isključivo na adresu (ne preuzimamo u poštanskom uredu):
AKIDS HR d.o.o.
Internet trgovina
Zaprešićka 2, Jablanovec
10290 Zaprešić

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili nam predate robu.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke možete koristiti u sljedećim slučajevima:

- isporuka robe koja nije naručena,
- isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja,
- isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Baby Center,
- isporuka neispravna robe (ovo podrazumijeva i kvarove nastale unutar 14 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja. 
U navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.


U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 KN